İzmir Çandarlı'da son 2 ayda 100'e yakın sahipli ve sahipsiz hayvanın zehirli sosislerle katledilmesinin ardından mücadele başlatan hayvanseverler İzmir Valisi Ayyıldız'la görüştü.

İzmir'in Dikili ilçesinde yazlık sitelerin yoğun olduğu Çandarlı'da, son 2 ay içinde 100'e yakın sahipli ve sahipsiz hayvanın zehirlenerek öldürülmesi, infial yaratmıştı. Hayvan Hakları Federasyonu - HAYTAP'ın da devreye girdiği olayın ardından bölgede yaşayan 13 vatandaş; katliamlardan sorumlu olduğunu öne sürdükleri esnaf F.A hakkında suç duyurusunda bulunmuş, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve ardından da Dikili Kaymakamı Alper Faruk Güngör'le bir araya gelerek, yaşanan vahşetin sorumlularının bulunması yönünde yardım istemişti. Hayvanseverler hafta içinde de, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın kapısını çaldı.

YARDIM İSTEDİLER


Görüşmeye, HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, zehirleme olaylarında köpeğini kaybeden Emel Erbaş ve ailesi, yine 3 köpeği zehirlenerek yaşamını yitiren Cumali Aslan ve eşi ile Çandarlılı hayvanseverler katıldı. Vatandaşlar yetkili mercilere yazdıkları dilekçe ve resimleri Vali Ayyıldız'a sundu. Yaşadıkları acı olayı Ayyıldız'a anlatan hayvanseverler, suçlunun gereken cezayı çekmesi için gerekenlerin yapılmasını talep etti.

AYYILDIZ'DAN SÖZ


Görüşme ile ilgili bilgi veren Esin Önder, “Sayın Valimiz, Dikili Kaymakamımızla konuyu görüştüğünü ve yazımızı inceleyeceğini söyledi. Ayrıca, mutlaka failin cezalandırılması için elinden geleni yapacağını, kendisinin sinekleri bile öldürmeden dışarı attığını ve çocuklarına da böyle öğrettiğini anlattı. 2016 senesinde de bazı sorunlar için gittiğimde 'ülkemde birçok sorun varken hayvanlara zaman ayırdığınız ve bizi dinlediğiniz için teşekkür ediyoruz' dediğimde, bana telefonundaki ağlayan köpek resmini gösterip, 'onlar da bizim sorumluluğumuzda insanlardan hiç farkları yok' demişti. Umutla sonucu bekliyoruz. Sayın Valimize duyarlılığı için tekrar teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Özge GÜNERKEN