Seferihisar'da düzenlenecek olan Can Yoldaşım Şenliği hayvan hakları konusunda duyarlılığı artıracak. Geniş katılımlı bir çalıştayın ardından başlayacak şenlikte renkli etkinlikler var.

İzmir'in Sakin Kent unvanlı ilçesi Seferihisar, hayvanlarla ilgili örnek bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Seferihisar Belediyesi, Seferihisar Kent Konseyi ve Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (SEHAYDER) işbirliği ile, hayvan hakları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bu yıl ilk kez Can Yoldaşım Şenliği düzenlenecek. 1-2 Eylül tarihlerinde Sığacık'ta düzenlenecek olan şenlik kapsamında birçok renkli etkinlik yapılacak. Şenliğin en önemli etkinliği ise hayvan haklarının tartışılacağı çalıştay olacak. Şenlikle ilgili bilgi veren SEHAYDER Başkanı Fevziye Özkan, “1 Eylül Cumartesi günü Pr. Tamer Dodurka hocamızın, STK temsilcilerinin, Baro ve İzmir Veteriner Hekim Odası temsilcilerinin, Tarım ve Orman Bakanlığı 4. Bölge müdürlüğünden katılımcıların bulunacağı 'Hayvanların Yaşam Hakları' konulu çalıştay yapılacak. Belediye başkanımız sayın Tunç Soyer de çalıştaya katılacak. Çalıştay sonuç bildirgesi ertesi gün şenlik alanında imzaya açılacak. Aslında şenlik olarak adlandırdığımız etkinliğin ruhu da bu Çalıştay olacak” dedi.

DOPDOLU PROGRAM


Şenliğe Sığacık Meydanı, Seferihisar Prof Dr. İsmet Sungurbey Bakım evi ve Teos Marina konser alanı ev sahipliği yaparken; şu etkinlikler düzenlenecek:
Seferihisar Çocuk Belediyesi ile çocuklara hayvanlar konulu açık hava atölyesi düzenlenecek.
Sahiplendirme ve mama dağıtma etkinliği, geniş katılımlı bakımevi ziyareti, römork ile Seferihisar'da dolaşma, Evren Türeci konseri, Seferihisar Çocuk Belediyesi işbirliği ile yaz boyunca çocukların temaya uygun yaptıkları resimler şenlikte sergilenecek, Prof. Tamer Dodurka ile
'Farklı bir açıdan bakalım: Suç dekolte giyenlerdeyse acaba hayvanlara tecavüzde suçlu kim?' başlıklı söyleşi, Uluslararası Suluboya sanatçıları ile hayvan sevgisi temalı atölye çalışması yapılacak. Ayrıca Türkiye Fotoğraf Federasyonu ile birlikte ödüllü foto maraton 1-2 Eylül'de gerçekleşecek. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde sonuçlar açıklanıp, ödüller verilecek.”