İzmir Büyükşehir Belediyesi korona virüs salgını ile mücadelede yeni bir adım daha atıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer pazartesi gününden itibaren metro istasyonlarında kuracakları maskematiklerle İzmirlilere ücretsiz hijyen paketi dağıtacaklarını açıkladı. Hijyen paketinin içinde 4 adet maske ve 100 ml. dezenfektan olacak. Maskematik adı verilen otomatlarla el değmeden steril bir şekilde dağıtılacak olan hijyen paketleri İzmirim Kart ile ücretsiz alınacak. Her kart ile haftada 1 kez hijyen paketi alınabilecek. 7 günlük süre dolduğunda kart tekrar aktive olacak. Hijyen paketleri için ekstra bir ücret ödemek gerekmeyecek, maskematiklere İzmirim kartı okutmak yeterli olacak.

İlk etapta 10 metro istasyonuna konulacak olan maskematikler talep olması halinde İzmir'in başka noktalarına da konulacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada, "Salgın ile mücadele ve İzmirlilerin sağlığı birinci önceliğimiz. Günde 50 bin maske üretecek kapasitemiz var. Ürettiğimiz bu maskeleri de halkımıza steril şekilde ulaştırmanın bir yolunu bulduk. Maskematikler ile İzmirliler ücretsiz olarak bu hijyen paketlerine ulaşacak" ifadelerini kullandı.

İlk kullanım Başkan Soyer'den

Konak Metro İstasyonu’ndaki maskematiğin ilk kullanıcısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer oldu. İzmirim kartı ile hijyen paketi alan Tunç Soyer, koronavirüs salgınıyla mücadelede maske kullanımının ve hijyenin önemini vurguladı. İzmirlilerin maskeye daha rahat ve steril bir şekilde ulaşmasını sağlamak için maskematiklerin sayılarını artıracaklarını söyleyen Başkan Soyer, "Bu sistem maskelerinizi birinin elinden almadığınız ve poşeti kendiniz açtığınız için steril bir kullanım imkanı veriyor. Böylelikle vatandaşlarımıza maskeye çok daha huzurlu ve kolay erişebilecekleri bir hizmet vermiş oluyoruz. Maskematik otomatının imalatını yapan  firmamıza şükranlarımı sunuyorum. Bunu İzmirli bir firmanın yapıyor olması da ayrıca gurur veriyor. İzmirlinin sağlığı her şeyden önce geliyor. Bu yeni hizmetimiz İzmirlilere hayırlı uğurlu olsun" dedi.