İzmir Büyükşehir Belediyesi Suzan-Mehmet Çelik çiftine  50. evlilik yıldönümlerinde sürpriz bir kutlama hazırladı. Ellerinde balon ve pastayla İzmir Büyükşehir Belediyesinin personelini ve İzmir Gönüllü Takımı’nı kapıda gören Çelik çifti mutluluğunu gizleyemedi.

Komşu Büyükşehir’e başvurdu

Kanser hastası Mehmet Çelik sekiz aydır evinden dışarı çıkamıyordu. Zamanla misafiri azalınca “Kapımız çalınmaz oldu” diye üzülen Çelik’e sürpriz yapma fikri komşu Selma Kalmaz’ın aklına geldi. Kalmaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi’ni (HİM) arayarak, Büyükşehir’den Çelik çiftine evlilik yıldönümleri 23 Nisan’da sürpriz yapmaları talebinde bulundu. HİM talebi Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü’ne iletti. Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü ise talebi değerlendirdikten sonra kutlama için iki personeli görevlendirdi. Büyükşehir personeli, İzmir Gönüllü Takım’ıyla Çelik çiftinin evinin yolunu tuttu.

Mumları birlikte üflediler

Karabağlar Günaltay Mahallesi’nde oturan Çelik çifti, kapıda ellerinde balonlar ve yaş pasta olan Büyükşehir personelini ve gönüllüleri görünce şaşırdı. Suzan Çelik çok mutlu olduğunu söylerken Mehmet Çelik ise ekiplere sürprizden dolayı teşekkür etti. Çelik çifti “Mehmet ve Suzan Çelik 50. yılınızı kutlarız” yazılı pastadaki mumları birlikte üfledi.

Emekli Suzan-Mehmet Çelik çifti 50 yıl önce İzmir’de evlenmişti. Nikahlarını dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Kibar kıymıştı. Çelik çiftinin üç çocuğu, sekiz torunu bulunuyor.