Haber/ Arif ARI

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclisi 2. Oturumu Ve Maski Olağan Genel Kurulu 2. Oturumu toplantısı yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleşen toplantıda, 'Manisa Prime' adı polemik konusu oldu. Toplantıda 1 aya kadar Büyükşehir Belediyesi’nin yeni binasına taşınacağını belirten Başkan Cengiz Ergün, Manisa Prime ile ilgili de bilgi verdi. Ergün, “Manisa Prime Açık ihaleye çıkmak istiyoruz. Burayı alıp işletmek amacıyla gerekli şartnameyi hazırlayacağız. İlgili hukuk birimimiz gerekli çalışmasını yapıyoruz. O yeri taliplilerine açık ihale ile sunacağız. Kimse talip çıkmaması durumunda bizim ilgili şirketlerimiz devreye girecek” dedi. CHP grubu Manisa Prime’ın isminin yabancı bir ismi olması nedeniyle değiştirilmesini önerdi. Başkan Cengiz Ergün ise yeni isim tekliflerini beklediklerini ifade etti.

Yapılan oylamada CHP ve İYİ Parti çekimser kaldı, AKP ve MHP’nin oylarıyla Manisa Prime’ın 25 yıllığına kiraya verilmesi konusunda Başkan Cengiz Ergün’e protokol imzalama yetkisi verildi.

KARDEŞ ŞEHİR

Manisa ile Azerbaycan’ın Şirvan şehri kardeş oldu. İki şehir arasındaki kardeşlik, oybirliğiyle kabul edildi. Kararın kabul edilmesinin ardından açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Kardeşimiz Azerbaycan’ın bir şehri ile Manisa’mızın kardeş şehir olması noktasında son aşamaya geldik. Azerbaycan Büyükelçiliği, Manisa ile kardeş şehir olabilecek kentlerin listesini bizlere ulaştırmışdı. Komisyonumuz da bu noktada çalışmalarını tamamladı ve Şirvan şehrinin Manisa ile kardeş şehir olmasını uygun buldular. Arif ARI