Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Büyükşehir Belediyesi'nde performans düşüklüğü gerekçesiyle işten atılan personele dair, 'Gerekçeleri oturmayan bu uygulamaların sona erdirilmesini istiyoruz' sözleri ile mesaj verdi.


Haber / Umut KARAKOYUN

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ninin bir çok biriminde perfosmans düşüklüğü gerekçesiyle 80 işçi, işten atıldı. Personele, işten çıkarma işlemlerinin Kurban Bayramı'ndan sonra da devam edeceğine yönelik endişe hakim. Büyükşehir Belediyesi şirketlerinde örgütlü bulunan DİSK Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) Genel Başkanı Remzi Çalışkan, 9 Eylül Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, önemli mesajlar verdi.

BU UYGULAMALAR DURSUN

Büyükşehir ile bu konuda görüşmeleri sürdüreceklerini açıklayan Remzi Çalışkan; “Üyelerimizin hak ve hukukunu korumakla görevliyiz. Haksızlığa uğrayan, haksız bir şekilde işinden edilen üyelerimizin haklarını korumak bizim görevimiz. Yaşananları takip ediyoruz. Görüşmelerimiz de oldu. Özellikle bayram öncesi bir takım girişimlerimiz olacak. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüşme olup olmayacağı henüz net değil ancak bu konuda çeşitli görüşmelerimiz olacak” dedi. Kurban Bayramı'ndan sonra benzer bir sıkıntının yaşanmaması için çalıştıklarını açıklayan Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, haksız yere işten atılan işçilerin tekrar işe dönmeleri için girişimlerin süreceğini belirtti. Genel-İş Sendikası'nın üzerine düşeni yapacağını kaydeden Çalışkan; “Biz sorunun çözüme kavuşmasından yanayız. Özellikle bizce haksız olan bu uygulamanın sonlandırılması gerekiyor. Bu işten uzaklaştırmaların, disiplin kurulu kararı olmadan, gerekçeleri tam olarak oturmayan bu uygulamaların sona erdirilmesini istiyoruz” açıklamasında bulundu.

DİYALOGLA ÇÖZÜLSÜN

Genel-İş, ilk önce sorunu diyalog kurarak aşmayı planlıyor. Yapılacak olan görüşmelerin olumlu sonuç vereceğine inandığını açıklayan Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, şunları söyledi: “Bu süreci diyalog yöntemi ile çözmek istiyoruz. Bizim açımızdan işten çıkarmaların gerekçeler yeterli ve geçerli değil. Ancak belediye yönetimi ile bu konuda diyalogla sorunu çözmekten yanayız. Görüşmelerin olumlu sonuç vereceği inancındayız. Ancak haksız uygulamalar karşısında sendikamızın tavrının ne olacağını da herkes bilmeli.” Hakkıyla çalışanın hakkını sonuna kadar savunacaklarını kaydeden Çalışkan, performans düşüklüğünün de tartışılması, değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Süreç netleşecek

Remzi Çalışkan; “Bu değerlendirmenin ardından varsa performans düşüklüğü, bunun nedenleri araştırılmalı. Neden performans düştü? Çalışan arkadaşlarımızın psikolojileri, karşılaştıkları zorluklar, aile yapıları, sıkıntılar değerlendirilerek öyle karar vermek lazım. Performans düşüklüğü oldu hadi kapının önüne koyalım anlayışı olmaz. Sonuçta çalışan insan, çalışan bir aileyi geçindirmekle sorumlu” dedi. Süreçte, disiplin kurullarının işletilmesini isteyen Başkan Çalışkan, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bizim üyemiz de olsa çalışma, üretme taraftarı olmayan, aldığı ücrete karşılık özellikle çalışmak istemeyenlerin olup olmadığını biz de tesbit etmek isteriz. Görüşmelerimiz neticesinde süreç biraz daha netleşecek.”