Birleşmiş Milletlere üye ülkeler tarafından kabul edilen, 15 Mart “Dünya Tüketici Hakları Günü” ve 15 Mart'ı da içine alan hafta olan, “Tüketici Hakları Haftası” kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. 14-21 Mart Dünya Tüketici Hakları haftası etkinlikleri kapsamında İzmir Barosu ile Tüketiciyi Koruma Derneği (TükoDer) İzmir Şubesi tarafından yarın Mustafa Necati Kültür Merkezi'nde bir  "Tüketici Hakları" konulu panel gerçekleştirilecek. Saat 13.00'te başlayacak panel, 15.00'e kadar sürecek.

CANLI YAYINLANACAK

Moderatörlüğünü Av. Birgül Değirmenci’nin yapacağı panele, İzmir Barosunu temsilen Av.Sefer KESKİN, Hukukçu Feryal ATAY, EMO İzmir Şubesini temsilen Mükremin ZÜLKADİROĞLU, ZMO İzmir Şubesini temsilen Prof.Dr. Tayfun ÖZKAYA konuşmacı olarak katılacaklardır. Etkinlik, TükoDer İzmir Şubesi Youtube kanalı üzerinden CANLI olarak https://youtu.be/cQWBPlHqREM bağlantısından yayınlanacak.

NELER KONUŞULACAK?

Pandemi önlemleri kapsamında uygulamaya konulan kısıtlamalar nedeniyle hız kazanan e-ticaret (internet) alışverişlerinde yaşanan sorunlar, ayıplı mal ve hizmetler, elektrik piyasasında yaşanan zamlar ve tarifeli kademe ile ilgili gelişmeler, doğa ve insan dostu bir tarım mümkün mü? Zeytinlikler maden işletme sahalarına kurban mı ediliyor? Konuları konuşulacak ve ayrıca, TükoDer tanıtılarak TÜKETİCİLERİN ÖRGÜTLÜ GÜCÜNE katılıp destek verilmesi için çağrı yapılacak.