Amerika'da teknoloji devi google başta olmak üzere pek çok internet sitesini olumsuz etkileyen ve henüz nedeni açıklanmayan büyük bir sıkıntı yaşanıyor.

Dünyanın 1 numaralı internet arama motoru olan ve pek çok konuda çözümler sunan teknoloji devi Google bu akşam saat 22.00'den itibaren çöktü. Arama motorunda ufak tefek hatalarla başlayan sıkıntı, e-posta hizmetine, ardından youtube kanalına, internet site hit ölçümlemesi yapan Google Analytics'e, reklam işiyle ilgilenen Google AdSense ve daha pek çok Google hizmetine yansıdı. Sitelerin hit ölçümü şu an yapılamıyor, reklamlarda da sıkıntı var.

Google'nın sunduğu pek çok hizmet çöktü, bir kısmı da sancılı şekilde sürüyor.

Saat 22.00'den itibaren dünyanın her yerinden google hizmetlerinin durduğuna dair mesajlar gelmeye başlarken sıkıntının öncel google cloud (bulut) sürücüsünün çökmesi olduğu açıklandı. Şirketten yapılan ilk açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"ABD'nin doğusunda, Google Cloud, GSuite ve YouTube'da birden fazla hizmeti etkileyen yüksek düzeyde ağ tıkanıklığı yaşıyoruz. Kullanıcılarımız düşük performans ve aralıklı hatalar görebilirler. Sıkışıklığın temel nedenini belirlediğimizde kısa süre içinde normal hizmete geri dönmeyi hedefliyoruz."

Bu açıklamanın ardından twitter ve diğer sosyal paylaşım sitelerinde pek çok komplo teorisi dolanıma sokuldu. En büyük rağbet gören komplo teorisi ise Çin'e ve Huwai'ye ABD'nin getirmeyi planladığı yasağa karşı Çin'den yoğun bir siber saldırı yapıldığı.