2023 yılı tahmini bütçesinin büyük bölümünü Fen İşleri Müdürlüğü'ne ayıran Buca Belediyesi, ilçenin sokaklarında adeta bir değişim rüzgarı başlattı. Çalışmalar kapsamında Yaylacık Mahallesi 177 Sokak'a giren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yoğun ihtiyaç haline gelen otopark alanı çalışması gerçekleştirdi. Toplam 50 araç kapasitesi bulunan otopark sayesinde sokak aralarındaki gelişigüzel araç parkı yüzünden yaşanan sıkışıklığın önüne geçilmesi planlandı. Bunların yanı sıra dinlenme alanı ve spor alanı oluşturularak bu kapsamda 4 bin 500 metrekare yol düzenlemesi yapıldı.

ASFALT SERİMİ YAPILDI
Sokakların fiziki durumlarına ilişkin gelen talepler doğrultusunda Adatepe Mahallesi 30 ve 36 sokaklarda da asfalt dökümü gerçekleştirildi.  Burada da 2 bin 200 metrekare asfalt serimi yapılıp, 3 bin 500 metrekare kilit parke taşı döşedi. Ayrıca bu sokaklardaki tüm kaldırımlar yenilenerek, yaya güvenliği sağlandı. Ekim ayı boyunca Buca'nın pek çok mahallesine giren Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, yıl sonuna kadar girilmedik sokak bırakmamayı hedefledikleri bildirildi.

20 YENİ OTOPARK GELİYOR
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, kent içerisinde kalan atıl alanları değerlendirerek bugüne kadar 35 adet otopark alanını hayata geçirdiklerini ifade ederek, çalışmaların yıl sonuna kadar aralıksız süreceğini ve 20 adet otopark alanını daha Buca'ya kazandıracaklarını söyledi.