İzmir'de Avrupa Birliği Başkanlığı 'Sivil Toplu Diyaloğu V' programı kapsamında desteklenen ve İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) öncülüğünde hayata geçirilen 'İş Hayatında Kadın Statüsünün Güçlendirilmesi' projesinin tanıtım toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gelecek günlerde İzmir'e daha çok kadın eli değeceğini söyledi. İZİKAD Başkanı Huriye Serter ise lider kadınlar yetiştireceklerini belirtti.

İzmir İş Kadınları Derneği tarafından kadınların iş hayatında daha yoğun şekilde yer alması için hazırlanan ve Avrupa Birliği Başkanlığı 'Sivil Toplu Diyaloğu V' programı kapsamında desteklenen 'İş Hayatında Kadın Statüsünün Güçlendirilmesi' projesi için tanıtım toplantısı düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, toplantıya makam aracı yerine bisiklete binerek geldi. Toplantıya ayrıca CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, hayatın her alanında eşit temsil hakkını savunduklarını söyledi. İş hayatı başta olmak üzere toplumun her alanında kadının daha fazla var olmasını sonuna kadar desteklediklerini kaydeden Serter, "Kadını ikinci plana atan, gerek eğitim gerek iş yaşamından mahrum kalmasına neden olan uygulamaları kabul etmediğimiz gibi, kadını sosyal hayattan koparacak, daima domestik alana aitmiş algısı yaratan düzenlemelere de karşıyız. İş yaşamında kadın konusu gündeme geldiğinde işe alım sürecinden mobbinge, doğum izninden kreş imkanlarına kadar birçok konu karşımıza çıkıyor. Şirketlerin üst kademelerinde genelde erkeklerin görev aldığını da görüyoruz. Bunun nedenleri üzerinde durmakta da fayda görüyorum" diye konuştu.

'Kadınlara liderlik eğitimi verilecek'

12 ay sürecek proje kapsamında kadınlara 'Liderlik Gelişim Programı' ve 'Kızlar Okulu Yönetiyor' eğitimleri vermeyi planladıklarını açıklayan Huriye Serter, "Aynı zamanda Liderlik Gelişim Programı eğitimleri, İzmir'de kadının ve İzmir'de yaşayan kadın statüsünün güçlendirilmesi konusunda çalışan 20 dernek üyesi ve 25-40 yaş arası üst düzey yönetici kadınlarımıza 40 saatlik bir eğitim verecek. Bu eğitimlerle birlikte kadının iş yaşamında karşılaştığı ya da karşılaşabileceği sıkıntılar üzerinde durularak, kadınlarımıza liderlik eğitimi verilecek. Kızlar Okulu Yönetiyor eğitiminde ise 8-12 yaş arası 30 öğrenciyle 6 saat cinsiyet eşitliği eğitimi verilecek" ifadelerini kullandı.

'İzmir'e yakışan bir proje'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, projeyi desteklediklerini söyledi. Soyer, "İZİKAD'ı tüm kalbimle kutluyorum. Güzel bir proje ve İzmir'e çok yakışan bir proje. Çok emek verildiğini biliyorum tüm ekibi kutluyorum" dedi. Soyer'in, "İzmir'de 'her başarılı kadının arkasında bir erkek vardır' derler" esprisi salondan alkış aldı. Daha sonra, "Arkanızda duran beyefendilere de saygılarımı iletiyorum" diyerek açıklamasını sürdüren Tunç Soyer, "Dünyada demokrasinin kriz içinde olduğu söyleniyor ama belki de demokrasiyi çağın enstrümanları ile daha çok buluşturarak erdemlerini gün ışığına çıkarmak mümkün" dedi.

'İzmir'e daha çok kadın eli değecek'

Kadın meselesinin demokrasi meselesinin bir parçası olduğunu söyleyen Tunç Soyer, "Demokrasiye sahip çıktıkça kadın meselesine çözüm getirmiş olacağız. Bu işbirliği ufkumuzu açacak ve bizi dünya ile buluşturacak bir zemin yaratacak. İzmir'in kadınlarının çok faydalı sonuçlar elde edeceğine eminim bu projeden. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şunu söyleyebilirim ki, önümüzdeki günlerden itibaren İzmir'e daha çok kadın eli değecek. Sizin de sonunuza kadar yanınızda olacağım. Elimden ne geliyorsa sonuna kadar destek olacağım" diye konuştu.

Programın ardından Soyer, bisikletine binerek, ayrıldı.