Menderes’te 3 ay önce ölümün eşiğindeyken bulunan, Sakine ve Asude adı verilen köpekler iyileşiyor. SEHAYDER, mucize kurtuluş öyküsünün mutlu bitmesi için iki cana yuva arıyor

Geçen Eylül ayında Menderes ormanında açlıktan bir deri bir kemik halde kalmış halde bulunan iki köpeğin fotoğrafları sosyal medyayı sarmıştı. Yürek burkan fotoğrafların yayınlanması sonrasında durumdan haberdar olan Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (SEHAYDER) ölümün eşiğindeki canların imdadına koştu. Yaklaşık 3 ay süren tedavi sonrasında yeniden sağlıklarına kavuşan köpeklere Sakine ve Asude ismi verildi.

HAYATA TUTUNDULAR


İki köpeğin öyküsünü anlatan SEHAYDER Yönetim Kurulu Başkanı Fevziye Özkan, “Eylül ayında Menderes ormanında bitkin halde bulunan bu çocuklar, Seferihisar bakımevine alındı. Ancak orada kalmalarına gönlümüz razı olmadı. Özel bakım gerektiren durumdaydılar. Dolayısıyla SEHAYDER olarak hiç vakit kaybetmeden iki canımızı özel kliniğe aldırdık. Çok aç ve susuz kalmışlar ormanda, bakımsızlıktan bağışıklıkları iyice düşmüş. Erlesya teşhisi de kondu ayrıca. Klinikte tedavileri başladı. Her ziyaretimizde onları daha iyileşmiş gördükçe sevincimiz arttı ve yüreğimiz ferahladı. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen duyarlı dostlara ve büyük bir sabırla tedavilerini ve bakımlarını yapan Veteriner Hekim Hüseyin Kayalı'ya teşekkür ederiz” dedi.
Her ikisi de yaklaşık 2 yaşlarında olan Sakine ve Asude şimdi, sevgi dolu yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor. “Onlar iyi olsun, bizim için en büyük armağan bu” diyen Özkan tüm duyarlı hayvanseverlere şu çağrıyı yaptı: “Sakine ve Asude isimlerini verdiğimiz kızlara artık kalıcı yuvalarını arıyoruz. Mutlu sonuca ulaşmak istiyor; onlara yuvamı, yüreğimi açarım diyenleri bekliyoruz. Her iki canın kısırlaştırmalarını da derneğimiz üstlenecek. İlgilenen vatandaşlarımız 0532 4319780’den bizlerle iletişime geçebilir.”

Onlar gibi öyle çok can var ki…


Özkan bu olayla birlikte ormanlara terk edilen canların da yaşadığı dramın bir kez daha gün yüzüne çıktığını belirterek, “Her canlının bakıma, sevgiye, ilgiye ihtiyacı var. Onları dağlara, ormanlara, yaşayamayacakları yerlere atanlara, aç ve susuz bırakanlara öfkemiz artarak ve onlara inat bu masumları yaşatmanın azmi ile mücadelemize devam ediyoruz. Sakine ve Asude’yi kurtardık ama aslında erişemediğimiz, bu durumda ne çok can var... Bu da bütün kurumların ayıbıdır” dedi.