Haber / Didar DEMİRCİ

Güvenlik gerekçesiyle kimliğini paylaşmadığımız genç kadın, ailesinden uzaklaşmak isterken kendini cehennemin içinde buldu. Sevgi sözcükleriyle kandırılan genç kadın, evlendiği ilk günden itibaren eşinden şiddet gördü. 20 gün boyunca işkence çeken kadın, sonunda ailesinin evine sığındı. Eşi tarafından çeşitli iftiralara da maruz kaldığını iddia eden kadın, yaşadıklarını gazetemizle paylaştı. Şu anda boşanma aşamasında olduklarını dile getiren kadın, “Eşimi sevdim. Ona güvendim ve kaçtım. Sonrasında nikahımız kıyıldı. Ama her gün cehennemi yaşadım. Evliliğimizin ilk gününden beri bana şiddet uyguladı. Burnuma kafa attı, camları üstümde kırdı… 20 gün boyunca buna katlandım. Utancımdan ve gururumdan ailemin yanına da gidemiyordum ama ailem durumu fark etti. Sonra beni yanlarına aldılar. Darp raporu çıkardık ve eşim hakkında uzaklaştırma kararı çıkarttık” diye konuştu.

DIŞARI ÇIKAMIYORUM

Yaşadığı şiddetin fiziksel etkilerinin yanında psikolojik olarak da yıpranan kadın, darp nedeniyle var olan panik atağının daha da şiddetlendiğini ve dışarı çıkmaya korktuğunu dile getirdi. Gördüğü şiddet nedeniyle gözünde kayma oluştuğunu söyleyen kadın, “Zaten görmekte zorlanıyordum. Ne uzağı ne de yakını göremiyordum. Kafama aldığım darbeler nedeniyle bir de gözümde kayma oluştu. Gördüğüm şiddet panik atağımı da şiddetlendirdi. Şimdi sokağa çıkmaya korkuyorum” dedi. Genç kadın, online olarak psikolojik destek aldığını açıkladı.

YARDIM BEKLİYORUM

Ailesinin maddi durumunun iyi olmadığını ve kendisinin de çalışmadığını dile getiren kadın, yetkililere çağrıda bulundu. Boşanma aşamasında hakkını savunacak bir avukata ihtiyacı olduğunu belirten kadın, “Ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum. Ailemin maddi durumu iyi değil. Bir de ben onlara yük olmak istemiyorum. Sigortam yok. Ondan dolayı gittiğim her hastanede ücret ödemem gerekiyor. Daha yeni göz doktoruna gittim. Ama gözlük alacak param bile yok. İnanmıyorlarsa gelip evime baksınlar. Çok zor durumdayım” sözlerini kaydetti.