Saraybosna'dan yaklaşık 20 yıl önce İzmir'e göç eden Dzevada Kavara, Boşnakça'da kıymalı börek anlamına gelen “Bürek” lezzetini, Balkan şarkıları çalan bando eşliğinde tanıttı.

Saraybosna’daki savaştan 1995 yılında kaçıp ailesiyle İzmir'e göç eden ve İzmirlileri “Somunarası” markası adı altında Balkan köftesi lezzeti ile buluşturan Dzevada Kavara şimdi ise közde pişen Boşnak Böreği “Bürek” ile kadın elinden ikinci markasını yarattı. Tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki iş yerinde kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı “Bürek”in tanıtımı ise göçmen şarkıları çalan Çamdibi Bandosu ile gerçekleştirildi. Soğuk havada bir yandan bandonun çaldığı Balkan şarkılarına eşlik eden İzmirliler, bu yeni lezzetten tatmayı da ihmal etmedi.

HOŞAF EŞLİK EDİYOR


Közde pişen Boşnak Böreği “Bürek”in Boşnakça “kıymalı börek” anlamına da geldiğini belirten Dzevada Kavara, “Yöresel reçetesine sadık kalınarak tamamen el açma yufkası ile hazırladığımız börek çeşitleri, geleneksel közde yöntemi ile pişiriliyor. Kıymalı börek dışında, ıspanaklı-peynirli, kabaklı ve patlıcanlı çeşitler de bulunmakta. Boşnak mantısı ve elmalı börek de 'Bürek' menüsünde yer alan lezzetler arasında yer alıyor. Boşnak böreğinin yanında gazlı içecek yerine ise sağlıklı bir içecek olan ve günlük taze olarak hazırlanan içine karanfilde ilave edilen Hoşaf sunuyoruz” dedi.