Hizmet ve insan odaklı bütçede, yatırımlar için 73 milyon 520 bin lira ayrıldı. Gelirlerinin yüzde 70’inin özkaynaklarından sağlandığına dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Etkinlik, verimlilik, ekonomiklik, saydamlık ve hesap verilebilirlik üzerine inşa ettiğimiz bütçemizde tasarrufa büyük önem verdik” dedi.

Kamu kaynaklarının etkin kullanılmasını ilke edindiklerini, bu nedenle de kiralama yönteminden vazgeçtiklerini ifade eden Başkan İduğ, “Araç satın alma modeline geçerek, her yıl için 30 milyon lirayı kasamızda bıraktık. Aldığımız 2010 model araçları en az 10 yıl kullanacağız. Bu, 10 yıl için 300 milyon lira eder. Yeni belediye hizmet binasının bu bütçe için lüks olduğunu düşündük. Fen ve Temizlik İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlükleri, şantiyelerinin olduğu alanlara gidecek. Araç kiralama ve yeni hizmet binasından vazgeçerek 500 milyon lira tasarruf ettik. İşte; etkin kaynak kullanımı budur” diye konuştu.

Bornova Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesi, gelirlerinin yüzde 70’ini özkaynaklardan oluşturmasıyla da dikkat çekti. Bütçedeki bazı yatırım kalemleri; Merkez Pazaryeri’nin yeniden düzenlenmesi, Çamdibi’ne yapılması planlanan yüzme havuzu, Veteriner İşleri Müdürlüğü Yeni Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Naldöken’e yapılacak düğün salonu ve yeni spor tesisleri.