Haber/ Özge GÜNERKEN

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) temsilcileri ile bir araya gelerek hem son 1 yıl içinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında hem de Altındağ Atatürk Kültür Merkezi içinde kurulacak olan Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi ile ilgili bilgi verdi.

Toplantıya HAYTAP adına temsilciler Esin Önder, Meral Örüç, Av. Senem Demirel Acar, Gülgün Hamamcıoğlu ve Şefika Yıldırım Yiğit Sütçü katıldı.

STK temsilcilerini makamında ağırlayan Başkan Dr. Mustafa İduğ, sokak hayvanları ile ilgili tamamlanan projeleri anlattı. Göreve geldiklerinden bu yana ilçe sınırları içinde sahipsiz canların yaşam koşullarını iyileştirmek adına birçok çalışma gerçekleştirdiklerini belirten ve bu projelerin gidişatı ile ilgili bilgi veren Başkan İduğ, STK temsilcilerinin de önerilerini dinledi.

Ayrıca Bornova Belediyesi’nin hazırladığı, çalışmalar ve STK işbirliklerini anlatan bir videonun da sunumu toplantıda yapıldı.

Bornova Belediyesi’nin Büyükpark’taki parkur ve yenilediği Veteriner İşleri Müdürlüğü Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi sayesinde can dostlarına çok daha iyi, modern ve hijyenik koşullarda hizmet verdiklerini aktaran Başkan İduğ, “İyileştirme çalışmalarını kısa zamanda tamamlayarak kış öncesi yeni padoklara taşınmış olacağız. Burada can dostu sahiplenme imkanı var ancak ulaşım imkanı kısıtlı olduğu için merkezde, Büyükpark içinde ikinci bir sahiplenme noktası oluşturmayı da hedefliyoruz” diye konuştu.

STK-Belediye el ele

Toplantıda ayrıca Altındağ Atatürk Kültür Merkezi içinde kurulacak olan Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi’nin de ilk protokol imzası Bornova Belediyesi ve HAYTAP arasında atıldı. Başkan İduğ ve HAYTAP’ı temsilen Esin Önder’in imzaladığı anlaşma, belediye-STK işbirliğini de pekiştirdi.

Yerleşkenin çok değer verdikleri STK-yerel yönetim işbirliğini üst seviyeye çıkaracağına inandığını söyleyen Başkan İduğ, tüm derneklerin bu merkezde eğitim, toplantı ve panel gibi birçok ihtiyaçlarını karşılama imkanı bulacağını kaydetti.

HAYTAP Temsilcisi Esin Önder ise STK’lara böyle bir imkan sağlayan Başkan Mustafa İduğ’a teşekkür ederek şunları söyledi:

“Bornova Belediyesi Başkanı Dr. Mustafa İduğ bizleri onurlandırıp mutlu etti. Altındağ Kültür Merkez’inde STK’ları buluşturacak olan projeyle bir ilke imza atıldı. Kurumlar arası işbirliğine inanan başkanımız, bizlerin bu merkez sayesinde birçok ihtiyacımızı karşılayacağını düşünerek ilk imzayı, göreve geldiğinden beri karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduğu HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) ile yaptı. Bu da bizi ayrıca mutlu etti. Ayrıca toplantıda yapılanlar konusunda detaylı olarak bilgi edinme şansımız oldu. Biz de Başkanımıza veterinerlikteki eksikler ile yeni bakımevi bitirildiğinde alınması gerekenler konusunda ricalarımızı ilettik.”