Bornova Belediyesi 43 ülkenin katılımıyla gerçekleşen 91. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda iki ayrı stantla yer aldı. Uzun havuz kenarında bulunan 'Belediyeler Sokağı'ndaki standında bilim, sanat ve spor alanlarında etkinlikler yapılırken, Terra Madre kısmında ise coğrafi işaret tescili bulunan Misket Üzümü ve bu üzümden yapılan pestili ile Kınalı Bornova Bamyası ve bamya kızartması yemekleri tanıtılıyor.

TESCİLLİ ÜRÜNLERE PROTOKOL İLGİSİ
Bornova Belediyesi'nin Terra Madre alanındaki standını İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay da ziyaret etti. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, tadım yaptırdığı misafirlerine ilçenin tescilli ürünleri Misket Üzümü, Bornova Bamyası ve tarımsal alanda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

RENKLİ ETKİNLİKLER BELEDİYELER SOKAĞI'NDA
Bilim, sanat ve spor alanlarında etkinlikler yapıldığı diğer stantta hem yetişkin hem de çocuklar için atölye çalışmaları düzenleniyor. Bu stantta ayrıca dans gösterileri ve müzik dinletileri de gerçekleştiriliyor. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, bu stantta vatandaşla bir araya geldi, CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova Belediye Meclisi Başkan Vekili Hüseyin Ünal ve İyi Parti Meclis Üyesi Kemal Sevinç ile birlikte pasta kesti. (DHA)