Geçtiğimiz hafta trafik terörüne kurban verdiğimiz 16 yaşındaki Bora Aşçılar için bugün İzmirliler Göztepe'de bir araya gelerek “Başka Boralar ölmesin” diye haykıracak


24 Mart 2017 tarihinde karşıdan karşıya geçmeye çalışırken 103 promil alkollü bir sürücünün kullandığı aracın çarptığı 16 yaşındaki Bora Aşçılar tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Bora’nın ölümüne neden sürücü Mehmet Emrah K.'nın ve savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması ise hem ailenin acısını katladı hem de toplumda büyük infial yarattı.

GİTAR KURSUNA GİDİYORDU
İzmir'de Rota Koleji'nde okuyan 16 yaşındaki Bora Aşçılar'a, geçtiğimiz hafta cuma akşamı Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda gitar kursuna gitmek için yolun karşısına geçmek isterken, 44 yaşındaki Mehmet Emrah K.'nin kullandığı otomobil çarptı. Ağır şekilde yaralanan Bora Aşçılar, 112 Acil Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak Aşçılar yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ALKOLLÜ SÜRÜCÜ SERBEST
Kaza sonrası Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan sürücü Mehmet Emrah K.'nin 1.03 promil alkollü olduğu belirlendi. İfadesinin ardından adliyeye gönderilen Mehmet Emrah K. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Alkollü sürücünün serbest kalmasına tepki Bora Aşçılar'ın yakınları tepki gösterdi. Bora Aşçılar Yelki Mezarlığı'nda toprağa verildi.

BABANIN FERYADI
Kazanın ardından isyan eden acılı baba Osman Aşçılar duygularını sosyal medyada şu sözlerle dile getirmişti: “Bugün 16 yaşındaki oğlum Bora'yı toprağa verdim. Cuma akşamı Gitar kursuna giden oğlum Mustafa Kemal Sahil Bulvarında karşıdan karşıya geçmek isterken, 103 promil alkollü ve hız sınırı tanımayan bir TRAFİK CANAVARI'nın kurbanı oldu. Biz oğlumuzu hayata nasıl hayata döndürelim diye uğraşırken O TRAFİK TERÖRİSTİ CANAVAR savcılık tarafından serbest bırakılıyor. Cinayet işlemek isteyen herkes, arabasına binip istediği kişiyi öldürebilir. Bundan sonra silaha, bıçağa, bombaya gerek yok. Alın bir araba ve istediğinizi öldürün... NASIL OLSA TRAFİK KAZASI. Şimdi soruyorum; daha 16 yaşında yaşamını yitiren biricik oğluma mı yanayım, yoksa çok güvendiğimiz TÜRK HUKUKU'na mı yanayım?
Bu nasıl bir adalet diye sormazlar mı?
Bu TRAFİK TERÖRİSTİNİ serbest bırakan adaletimiz, bu adamın birkaç akşam sonra başka BORA'ların canını almayacağını nasıl garanti edecektir. Veya bu adamın kaçmayacağını nasıl garanti edebilirler. Bana bunu garanti edebilecek biri var mı acaba?”

PEŞİNİ BIRAKMIYORLAR
Bu arada Bora'nın arkadaşları da tutuksuz olarak yargılanan sürücünün Türk Adaleti ve Hukuku önünde gerekli cezayı alması için birbiri ardına kampanya düzenlemeye başladılar. İlk olarak change.org'da “Başka Boralar Ölmesin, Katil Tutuklansın!” başlıklı bir imza kampanyası başlatıldı. Kampanyayı 4 gün içinde 10 binin üzerinde insan imzaladı. Hedef 15 bin imza toplamak.
Öte yandan Bora Aşçılar için bugün saat 18.00'de Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'ndaki Göztepe üst geçidinde bir araya gelerek trafik terörüne dikkat çekmek için eylem yapacak.
Eylem ile bilgi veren Bora Aşçılar'ın babası Osman Aşçılar, “31 Mart 2017 tarihinde Bora'nın ölümüne neden olan ve tutuksuz olarak yargılanan sürücüsünün kınanması ve BAŞKA BORA'lar ÖLMESİN buluşmasına tüm İzmir'lileri ve Sivil Toplum Örgütlerini davet ediyoruz. Yapacağımız bu buluşma için İzmir Valiliği ve Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerekli tüm izinler alınmıştır” şeklinde konuştu.
Eyleme destek vereceklerini açıklayan İzmir kulüplerinin taraftar dernekleri de ortaklaşa yaptıkları bir açıklamayla tüm İzmirlileri bu kampanyaya destek vermeye davet etti. Altay, Altınordu, Göztepe, Bucaspor, Karşıyaka ve İzmirspor taraftarları adına yapılan açıklamada, “Trafikte 'Bora Yasası'nın çıkarılabilmesi, alkollü araç kullanılmasını engellemesi ve alkollü araç sürücülerine en ağır cezaların uygulanmasını sağlamak amacıyla yapılacak olan bu buluşmaya tüm İzmir Taraftarlarını davet ediyoruz.
Başka Boraların ölmemesi için el ele vermeliyiz...
31 Mart Perşembe saat 18.00'de Mustafa Kemal Paş Bulvarı Göztepe Üst Geçidi'nde buluşalım” ifadeleri kullanıldı.