İzmir'de sosyal medya üzerinden biraraya gelerek çeşitli yardım kampanyalarına imza atan Kadınsal Hareketler Bunlar platformu, mutsuz evliliği nedeniyle çocuklarını yuvaya bırakmak zorunda kalan ve ekonomik zorluklarla boğuşan bir kadına yardım eli uzattı.

Uygun bir işe giren ve yepyeni eşyalarla donatılan evinde oturmaya başlayan genç anne, bu yıl Kurban Bayramı'nı çocuklarıyla birlikte geçirecek.

Facebook'taki takipçi sayısını günden güne arttırarak bir gönüllü ordusu haline gelen Kadınsal Hareketler Bunlar platformu, bayram öncesi bir anne ve iki evladını birbirine kavuşturdu. Yalnızca kadınlardan oluşan üyelerle birçok yardım faaliyetine öncülük ettiklerini söyleyen platformun kurucusu Filiz Akın, bu kez, çocuk gelin olarak büyük acılar yaşamış bir anneye ulaştı. İyiliğin kendi tesadüflerini ve mucizelerini yarattığını söyleyen Akın, "Annemiz çok genç ve kanayan yaramız çocukluğunda gelin olanların ortak acılarından nasibini almış. Bir tesadüf sonucu bize ulaştı. Araştırdık kurum yetkilileriyle görüştük. Kafamızda hiçbir soru kalmadığı an, annemize sigortalı iş bulup gözlemledik. Onun çabası her şeyden önemliydi. Çocuklarını yanına almak için gösterdiği çabaya ikna olduk. Sadece 2 ay gibi kısa süre içinde el birliğiyle evini tuttuk, eşyalarını hazırladık. Dünyanın her yerinden grup üyesi kadınlar, aldıkları eşyayı ve alışveriş çeklerini bizim denetimimizde annemize ulaştırdı. Tüm çalışmalarımızı kurum yetkilileri de takdir etti. Umudu olmayanlara umut olmanın sonu zafer oldu hepimiz için. Çocukların, anne çalışırkenki bakıcı ücretini üstlenen üyelerimizin çabası ise içimizi ısıttı. Ücretsiz terapistimiz ve pedagogumuzu hazır ettik. İki yıldır yuvada kalan çocuklar bayram öncesi annelerine kavuştu" dedi.


DESTEKLERİ DEVAM EDECEK


Anne ve çocuklarının artık birarada yaşayacağını anlatan Akın, bundan sonra da ellerini onların üzerilerinden çekmeyeceklerini söyledi. Gruplarının var olduğu sürece o iki evladın büyüyüp ailesine, vatanına ve milletine hayırlı iki birey olduğunu görmek istediklerini dile getiren Akın, şöyle konuştu: "Birilerine destek olmak isterseniz elinizi paraya sürmeden de aracı olmanız mümkün. Bizi benzer oluşumlardan farklı tutan yönümüz de işte bu şeffaflığımız ve samimiyetimizin yanında empati duygumuzdur. Bugün bir anne ve iki evladını birbirine kavuşturduk. Çocuklar okula yazıldı. Kadın sigortalı bir işe girdi. Dayalı döşeli küçük bir evleri oldu. Biz olmaktan öte çabası olmayan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. 'İyilik bulaşıcıdır' sloganımızın hakkını verecek herkesi grubumuzda görmek ve sorunun değil çözümün parçası olmaya çalışanlarla el ele büyümek için, elimizden gelenin ötesini yapmaya hazırız. Yaptıklarımızı takip etmek isteyenleri adresimize bekliyoruz. Biliyoruz ki dünyayı, insanı kazanmak ve sevgi ile kurtarabiliriz." DHA