Ege Bölgesi'nin Akdeniz üzerinden gelecek yağışlı havanın etkisiyle Ramazan Bayramı'nı sağanak ve gök gürültülü sağanaklarla geçireceği bildirildi.
style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-3498085179144364"
data-ad-slot="7533622312">



Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İzmir, Aydın, Balıkesir, Çanakkale ve Manisa, Ramazan Bayramı süresince Akdeniz üzerinden gelecek yağışlı havanın etkisinde kalacak.

Bayramın birinci gününde akşam saatlerinde Balıkesir, Manisa, İzmir ve Aydın'ın doğu ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanaklar görülecek.

Yağışlar, bayramın ikinci ve üçüncü gününde Ege Bölgesi geneline yayılarak, aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.

Son günlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklar, yağışların etkisiyle mevsim normallerine düşecek.

Yetkililer, bayramın ikinci ve üçüncü gününde görülecek gök gürültülü sağanakların kısa sürede ve yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiğini belirterek, vatandaşları ile ilgilileri ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı uyardı. AA