Haber/ Didar DEMRİCİ

Mahkemede iptal edilen Gültepe Planlarıyla ilgili Konak Belediyesi şubat ayı olağan birinci meclis birleşiminde konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ŞPO’ya çağrıda bulunarak, “Bu kez zaman kaybetmeyelim” dedi.
İzmir’de yıllardır kentsel dönüşüm bekleyen Konak ilçesi Gültepe Mahallesi’nin planları Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin açtığı dava sonucu iptal olmuştu. Planların iptal olması sonrasında Konak Belediye Meclisi şubat ayı birinci oturumunda konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, iptal sürecinde gelen mahkeme kararını değerlendirdiklerini ve 5 ana maddeden oluşan itirazlar doğrultusunda çalışmaların yeniden başladığını aktardı.

SAMİMİYET BEKLİYORUZ

Planların yapılan itirazlar sonucu yeniden düzenlenmesi konusunda Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerekli görev dağılımlarını yaptıklarını belirten Batur, “Çalışmalara başladık. Bundan sonraki sürecin yönetilmesi konusunda mahallede bu konuda oluşan kooperatifleri ve Şehir Plancıları Odası’nı bir kez daha bu sürece davet ediyoruz. Biz daha önce de yapılan çalışmaların sunumlarını gerçekleştirmiştik. Biz sunum yapmaya hazırız. Ama sunum yapıldıktan sonra ya da sunum sırasında revizyon yapılmasını ve geri dönüşlerin olması noktasında samimiyet bekliyoruz” sözlerini kaydetti. Gültepelilerin beklemeye tahammülünün kalmadığını ifade eden Batur, “Biz de burada zaman kaybettik. En değerli şey zaman. Onun için daha dikkatli bir şekilde hemen gündeme getireceğiz. Yani Gültepe’den vazgeçme gibi bir niyetimiz yok. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Herkes bunu böyle bile. Orada yapılan çalışmalar oradaki insanlara kolaylık sağlayacak. Biz oradaki insanların makus talihini değiştireceğiz” diye konuştu.