Haber/ Didar DEMİRCİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, önceki gün İzmir Tabip Odası’ndan yapılan “Kovid-19 testi potizif çıkan sağlık çalışanları evlerine gidemiyor. Araçlarında yatıyorlar” açıklamasının ardından devreye girmişti. Soyer, “Sağlık çalışanlarımız için yurt ve otel kiralamıştık. Ama bildiğiniz gibi, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü bunu reddetmişti. Fakat duyuyoruz ki sağlık çalışanlarımızın ihtiyacı var. Onları çaresiz bırakacak değiliz. Öyle arabada yatmak filan ne demek! Hemen müdahale ediyoruz” diye konuşmuştu. Ardından İzmir Tabipler Odası Başkanı Funda Barlık Obuz’u arayarak, sağlık çalışanlarına hızla kalacak yer temin edeceklerini ifade eden Başkan Soyer, “İzmir’de kimse sahipsiz, çaresiz değildir” demişti.

İki otel daha eklendi

Yaşanan bu gelişmelerin üzerinden 24 saat geçmeden Soyer, sosyal medya hesabından yayınladığı ‘Başkanın Günlüğü'nde sağlık çalışanları için hazırlanan konaklama merkezlerini duyurdu. Başkan Soyer, sağlık çalışanlarının toplumun gözbebeği olduğunu ifade ederek, “Onları rahat ettirmek, aileleri için endişelenmelerini önlemek için Konak ve Kahramanlar semtinde iki otel, Balçova’da bir yurt tahsis ettik. Günde 180 sağlıkçımız bu tesislerde konaklıyor. Merkezde bir oteli daha hizmetlerine sunacağız. Örnekköy’de de 100 yataklı bir tesisi hazırlıyoruz. Onların endişeden uzak sağlık hizmetine odaklanmaları için ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz da daha önce var olan 3 otele biri merkezde diğeri Örnekköyde olmak üzere 2 otel daha eklenerek toplam 5 otel olduğunu söyledi. Eklenen iki otelin de sağlık çalışanları için şu an hazırlandığını, hazırlıklar bittikten sonra kullanıma açılacağını söyledi.