Kentte sektörlerin yaşadığı sorunlara dikkat çekilen görüşmede, meslek kuruluşlarının ve yerel yönetimlerin dayanışma içinde çalışması gerektiği vurgulandı.

İzmir gücünü kullanmalı

Başkan Yusuf Öztürk İzmir’deki deniz ticareti ve turizminin, İzmir ekonomisi için desteklenmesi gerektiğini söyledi. İzmir, deniz gücünü kullanmalı, deniz ticareti ve turizmle ilgili yatırımlar ve faaliyetler desteklenmeli diyen Öztürk şunları da ekledi, “Çalışmalarımızı basın aracılığı ile duyurduk. Kalıcı işler yapabilmek için insanlarda etki bırakmak gerekiyor. Bu sebeple denizcilik faaliyetleri ile ilgili haberlere duyarsız kalmayan, sesimizi duyurmamızda yanımızda olan basın mensuplarına teşekkür ederiz.”

Şehrimizi geride bırakamayız

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, “Pek çok sektörde İzmir geri planda bırakılıyor. Kendi açımızdan konuşursak basın sektöründe İstanbul’a daha fazla talep var. İzmir geride kalmamalı, bu durum yerel basına dolayısıyla basın sektörüne ve ekonomiye de zarar veriyor. Şehrimizi ve sektörlerimizi beraber canlandırmalıyız.” dedi.

Ekip çalışması önemlidir

Görüşmede konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk şehrin gelişimine katkı sunan sivil toplum kuruluşları çalışmalarında ekip çalışmasının önemini vurguladı.

Öztürk şunları ifade etti:

“Gönüllülük esasıyla yapılan bir iş içindeyiz. Bu yüzden ekip çalışması çok önemli. Yapılan işlerin yüzü olan başkanlar, çalışma gücünü ekipten alıyor.” dedi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ise şöyle devam etti; “Cemiyetimiz 75 yıllık bir geçmişe sahip. Bu birikimi geleceğe de taşımak gerekiyor. Bizler de çalışmalarımızda genç meslektaşlarımıza yer veriyoruz.”