Haber / HABER MERKEZİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Tabipleri Birliği'nin kapatılması gerektiğini belirterek, “TTB kapatılmalıdır. Lazım gelen hukuki takibat başlatılmalıdır. Yöneticilerden hukuk önünde hesap sorulmalıdır” sözleri tepki çekti.

Bahçelinin sözlerini eleştiren İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, sivil toplum örgütlerinin ve sendikaların demokrasinin vazgeçilmez bir parçası olduğuna dikkat çekerek, “Burada iktidarın birden bire doktorlarla ve sağlık çalışanlarıyla uğraşmalarının bir nedeni var. AKP’nin en güçlü olduğunu düşündüğü alanlardan biri sağlık alanıydı. Fakat sağlık alanı da artık çöktü. Hastanelerde kuyruklar var. Vatandaştan çok miktarda katkı payı alınıyor ve hekimler ve sağlık personelinin geçim imkanı ortadan kalktığı için birçok yetişmiş sağlıkçı Türkiye’yi terk ediyor. Dolayısıyla iflas etmiş olan AKP’nin sağlıkta dönüşüm politikalarıyla dikkati başka noktaya çekmek istiyorlar. Yani kendi başarısızlıklarının suçunu doktor ve hekimlere atmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

'SİYASİLEŞTİRİLİYORUZ'

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Nuri Seha Yüksel de son zamanlarda sağlık çalışanlarının fazla ses çıkardığını ve bu çıkarılan seslerin rahatsız edici olduğunu ve bu sebeple, sağlık çalışanlarına yönelik sürekli açıklamaların olduğunu ifade etti. Yüksel, “Haklı bir mücadele içerisine girdik. Bu süreçte, sorunlarımızı dile getiriyoruz. Son dönemde, özlük haklarımızla ilgili sıkıntılar yaşadık. Hakkımızda, yapılan talihsiz açıklamalardan sonra 14 Mart Tıp Bayramı'nda, müjde olarak nitelendirilen açıklamalar yapıldı. Biz bunları müjde olarak nitelendirmiyoruz. Bizim sorunlarımız siyasileştiriliyor. Bizimle ilgili bu kadar çok açıklama yapılmasının tek sebebi, sesimizin çok fazla çıkması. Tek amaçları, hekimler şartlarını beğenmiyor dedirtmek ve bizi karalamak. Ancak biz bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bizim sesimiz birilerini rahatsız ediyor ve biz sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KOLTUK SEVDALARINDAN…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz ise Türk Tabipler Birliği ve sağlık meslek örgütlerinin; sağlık alanındaki sorunları gündeme getirmesi, halkın sağlık hakkını savunması nedeniyle iktidarın hedefinde olduğunu belirtti. Batmaz, “TTB’yi koltuk sevdalarının önünde bir engel olarak görüyorlar. TTB kapatılırsa çok daha rahat sağlık emekçilerinin, hekimlerin üzerinde baskı kurabileceklerini düşünüyorlar. Ama yanılıyorlar. Çünkü tabipler kendilerini var ettikleri günden bu güne hem fiili meşru zeminde hem demokratik alanda hem de hekimlerin hakkı konusunda asla eğilmeden mücadelesini vermektedir. Bundan sonra da bu şekilde devam edecektir. Doğruyu söylemekten asla geri adım atmayacaktır. Bu noktada Bahçeli’nin söylemi çok talihsiz ve kabul edebileceğimiz bir söylem asla değildir” sözlerini kaydetti.