İzmir’de imkanları kısıtlı çocukları müzikle buluşturmak adına yola çıkan ve cam işleme sektöründe faaliyet gösteren Cam Merkezi sponsorluğunda çalışmalarına devam eden Cam Merkezi Barış Çocuk Senfoni Orkestrası, yılın ilk konserini verdi.

Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’de yapılan lansman konserine İzmir Milletvekili Bedri Serter, Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Eser Atak, sanatseverler, dernek gönüllüleri ve Cam Merkezi Çalışanları katıldı.

Cam Merkezi Sanatı Minik Yeteneklerle Buluşturuyor

Etkinliğin açılışını yapan ve Barış Çocuk Orkestrası’nın gönüllü desteklerle geliştiğini vurgulayan Barış Çocuk Orkestrası Koruma ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selmin Günöz, “Orkestramız özellikle müzisyenlerin verdiği gönüllü desteklerle, sanatseverlerin yardımlarıyla gelir seviyesi düşük ailelerin yetenekleri çocuklarını müzikle buluşturmak için kuruldu ve bugün bir senfoni orkestrasında bulunan tüm müzik aletlerine sahip büyük bir çocuk senfoni orkestrası olarak yolumuza devam ediyoruz. Bugüne kadar bizlere destek olan herkese teşekkür ederiz. İnanıyoruz ki gördüğümüz desteklerle orkestramızı büyütmeye, daha fazla çocuğumuzu sanatla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

66 çocuk 4 eğitmeni bünyesinde bulunduran Barış Çocuk Senfoni Orkestrası’nın Cam Merkezi sponsorluğunda çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Günöz, “Cam Merkezi ile yapılan görüşmeler sonucunda adımızı Cam Merkezi Barış Çocuk Senfoni Orkestrası olarak değiştirdik. Cam Merkezi’ne de projemizin gelişmesi, devamlılığı için verdiği desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Konser sonrasında söz alan Cam Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülfem Yorgancılar Perçin ise şunları söyledi: "Çocuklar bizim geleceğimiz, umudumuz. Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi; Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevi. Biz de Cam Merkezi Ailesi olarak üstümüze düşeni yapmaya, geleceğimiz olan çocuklara ulaşılabilir eğitim platformları oluşturulmasına destek olmaya devam edeceğiz. Bugün, bu güzel sahnede, bu büyük gururu bizimle paylaşmak üzere gelen tüm sanatseverlere teşekkür ediyoruz. "

Barış Çocuk Orkestrası Yeni Yeri Açıldı

Cam Merkezi Barış Çocuk Orkestrası’nın lansman konseri ardından, çocukları müzikle eğitmek, yetiştirmek ve yetenekli çocukların konservatuvara gitmeleri için destek vermek amacıyla kurulan Barış Çocuk Orkestrası Koruma ve Geliştirme Derneği’nin yeni yerinin de açılışı gerçekleştirildi.

İzmir Milletvekili Bedri Serter ve Konak Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak’ın da Konuşmalarının ardından sahneye çıkan Cam Merkezi Barış Çocuk Senfoni Orkestrası, dinleyicilere güzel bir müzik gecesi yaşattı. Konserin ardından Cam Merkezi Barış Çocuk Orkestrası’nın yeni yeri gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.