Yaz biterken tatil yörelerindeki barınaklar terk edilen köpeklerle dolmaya başladı. Kimi yazlıkçılar tarafından bırakılıyor kimi de hasta olduğu için terk ediliyor. Seferihisar Hayvan Hakları Derneği (SEHAYDER) Başkanı Fevziye Özkan, barınağın cins köpeklerle dolduğunu belirterek, "Bu köpekler bu koşullara alışkın olmadığı için yaşamları uzun sürmüyor. Üzüntüden ölüyorlar" dedi.

(SEHAYDER) Başkanı Fevziye Özkan, hayvanseverlerden uzun bayram tatilinde barınakları ziyaret etmelerini istedi. İzmir’in Seferihisar ilçesinde, Seferihisar Köpek Bakım Evi bayram tatili süresince her gün 13.30- 15.30 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Herhangi bir trafik kazası veya acil vakada gece ekibi ve veteriner hekimleri görev yapacak.



Ziyaretçilerden hayvanlara mama götürmelerine ve kafeslerde onlarla vakit geçirmelerini isteyen Özkan, barınakların terk edilen cins köpeklerle dolduğunu vurgulayarak şunları söyledi:"Yaz başında bir hevesle köpek sahiplenen yazlıkçılar, tatilin soh haftalarında köpekleri sokağa ya da barınağa terk ediyor. Kimileri de hastalanan köpeğinden vazgeçiyor. Barınağa terk edilen cins köpekler üzüntüden ve koşullara ayak uyduramamaktan ölüyor. Bakımevinde, köpeklerin yanı sıra sokakta yaşayamayacak durumda olan engelli ve hasta kedileri de tedavi ediyoruz. Kuduz, parazit gibi aşıları yapıp, kısırlaştırarak sahiplendiriyoruz. İzmir’in birçok semtinde benzer uygulamayla bakımevleri bayram süresince açık olacak. Uzun bayram tatillerinde bakım evlerini mutlaka ziyaret edelim. Orada yaşamını sürdürmeye çalışan can dostlarımızı yalnız bırakmayalım. Onlara öncelikle en büyük ihtiyaçları olan sevgimizi verelim. Vatandaşlar bayram dönemlerinde bakım evlerini ziyaret edip kuru mama, haşlama yumurta götürebilir, kafeslere girip onların başlarını okşayabilirler, yalnız olmadıklarını hissettirebilirler. İzmir’in birçok semtinde benzer uygulamalar olacak. Konak, Bornova, Büyükşehir, Güzelbahçe, Balçova bakım evleri de bayram süresince ziyarete açık olacak."


'HAYVAN DOSTU İŞLETMELER ÇOĞALSIN'


Yaz aylarında serinlemek için dükkan içlerinde uyuyan hayvanları rahatsız etmeyen işletmelerin sayısının artmasını isteyen Fevziye Özkan, "Kış aylarında hayvanlar soğuk havada yatacak sıcak bir yer, sıcak havalarda da serin bir ortam arıyorlar. Kapılarını onlara açan, kovalamayan onların orada kalmasından, yatmasından rahatsız olmayan bütün işletmelere ve müşterilerine teşekkür ediyoruz. Yakın zamanda bir işletme sahibinin hamile bir köpeğe kaynar su dökerek onu haşladığına tanık olduk. Böyle işletmeleri ise şiddetle kınıyoruz" dedi. DHA