Hayvan Hakları Federasyonu-HAYTAP’ın Balçova Belediyesi ile ortak olarak sürdürdüğü yaz etkinlikleri 2019 yılında da hız kesmedi. Her Salı ve Perşembe günleri Balçova’da çocuklarla bir araya gelecek olan HAYTAP gönüllüleri, hayvan haklarını anlatacak, hayvan sevgisini aşılayacak ve erken yaşta farkındalık sağlanması için keyifli eğitimler düzenleyecek. Eğitimlerin ilki geçtiğimiz günlerde gerçekleşti.

İlk kez köpek sevdi

Çocuklarla buluşan HAYTAP temsilcisi Meral Örüç, “Çocuklarımıza Temmuz ayı boyunca can dostlarımızı anlatacağız. Hayvan hakları eğitimlerimizde; sokaktaki can dostlarımızla birlikte nasıl yaşayacağımızı, onların da duygularının olduğunu, hayvanat bahçelerinde ve faytonlarda eziyet gördüklerini, can dostlarımızın asla karne hediyesi olmadıklarını ve sahiplenmenin önemini anlatıyoruz. Eğitim sonrası Balçova Belediyesi’nin rehabilitasyon merkezine (RM) giderek buradaki hayvanlarla çocuklarımızı buluşturuyoruz. Bu hafta köpekten çok korkan bir oğlumuz, verdiğimiz eğitim sonrası bizim eşliğimizde ilk kez bir köpeğe dokunup onu sevdi. Behlül de karnını açıp kendisini bol bol sevdirdi. Bu ilkleri biz çok seviyoruz. RM’den ayrılırken de Belediyemizin hazırladığı başlangıç mamalarını da sokaklardaki can dostlarımıza dağıtmak üzere çocuklarımıza verdik. Bu yaz ne kadar çocuğumuza ulaşırsak can dostlarımız da o kadar mutlu olacaklar” diye konuştu.

Örüç ayrıca Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)- HAYTAP işbirliği ile de yaz boyunca İzmir’in çeşitli ilçelerindeki okullarda eğitim seferberliğini de sürdürdüklerini anlattı.