Aday adayı Özen, Balçova ziyaretlerine devam ediyor Aday adayı Özen, Balçova ziyaretlerine devam ediyor
Balçova Belediyesi ve HAYTAP işbirliğinde yaz okuluna giden çocuklara hayvan sevgisine yönelik eğitim verildi. Çocuklar şimdi eğitimde öğrendiklerini yazı ve resme dökecek.

Hayvan Hakları Federasyonu'nun (HAYTAP) İzmir gönüllüleri, çocukların hayvan sevgisi ile yetişmesi amacıyla Balçova'da ilçe belediyesi işbirliği ile 27 Haziran - 2 Ağustos tarihleri arasında yürüttüğü eğitim programı tamamlandı. Balçova Belediyesi yaz okulunda çeşitli eğitimler veren HAYTAP ekibi birçok çocuğa hayvan sevgisi aşılamanın mutluluğunu yaşadı. Program kapsamında, eğitim seminerinin yanı sıra öğrenciler, Balçova Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne götürülerek hayvanları sevdi ve mahallerindeki canların beslenmesine başlangıç olarak kendilerine minik paketler halinde mama dağıtıldı.


EN BÜYÜK ÖDÜL


Şimdi Balçova Yaz Okulu'ndaki minikler eğitimde öğrendiklerini kompozisyon ve resme dökecekler. 14 Ağustos'ta düzenlenecek olan Yaz Okulu kapanış gecesinde miniklerin yarattığı eserler görücüye çıkacak. Etkinlikte HAYTAP ve Balçova Belediyesi'nin çocuklar için hazırladığı, içinde bloknot, kalem anahtarlık ile ponpon kitabı ve canlar ile ilgili broşür verilecek. Dev ekranlarda da yapılan eğitim ve gezilerden oluşan slaytlar gösterilecek.
Eğitimleri veren, HAYTAP temsilcisi Meral Örüç, “Balçova Belediyesi yaz okulunda son eğitimimizi de verdik. Balçova Belediyesi'ne, Spor Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkililerine bize verdikleri destek için çok teşekkür ediyoruz. HAYTAP olarak birçok çocuğa dokunduk. Eğitimler hayvanlara bakış açısını hemen değiştirdi. Hayvanlardan korkan çocukları eğitim sonrası rehabilitasyon merkezinde canları severken görmek bence bizim ödülümüz. Bir kap mama bir kap su öncelikleri oldu. Eğitimde öğrendiklerini de yazıya ve resme dökecekler. 14 Ağustos kapanış gecesinde bunların hepsini görmek için beraber olacağız” dedi.
HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder de, "HAYTAP Federasyonu olarak birçok çocuğa dokunduk. Meral hanım ve eğitim grubumuza ve Balçova Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Hayvan hakları ve sevgisi çocukluktan başlar. Bu yaz ÇYDD ve Balcova Belediyemizle bu sevgiyi verdiğimizi düşünüyorum” diye konuştu.


ÇYDD işbirliği ile 8 farklı eğitim


HAYTAP, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile de bir eğitim programını hayata geçirdi. İzmir'de dezavantajlı mahallelere gidildiğini belirten HAYTAP Temsilcisi Meral Örüç, “ÇYDD'de işbirliği ile 250-300 civarında çocuğumuza 8 oturumda eğitim verildi. Bu çocuklarımızın da hayvan sevgisi kazanması bizleri çok mutlu etti” dedi.