Televizyonda çocuklar ölmesin dediği için, terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 3 ay ceza alan Ayşe Çelik'e KESK'li kadınlardan destek geldi


Umut KARAKOYUN
Geçtiğimiz yıl ocak ayında bir televizyon programına katılarak, Diyarbakır'daki çatışmalara dikkat çeken ve öğretmen olduğu öğrenilen Ayşe Çelik'e, örgüt propagandası iddiasıyla dava açıldı. Çelik; 'Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Burada yaşananlar ekranlarda çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın” sözlerinden 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayşe Çelik'e İzmir Kamu Emekçileri Sendikaları (KESK) Kadın Meclisi sahip çıktı. AKP Hükümeti’ nin ortaya koyduğu politikalar nedeniyle kadınların kazanımlarının tek tek ortadan kaldırmakta olduğunu belirtilen açıklamayı Buse Engin okudu.

Ayşe Çelik'in sadece bölgede yaşanan gerçeklere dikkat çekmek ve medyanın haberleri doğru, tarafsız vermesini sağlamak için çabaladığını aktaran Engin; “Bunu hazmedemeyenler, geçmişte örneklerine sıkça rastladığımız gibi, savaş çığırtkanlığı üzerinden bir linç kampanyası başlattılar” dedi. Kadın cinayetlerine dikkat çekilen açıklamada, Ayşe Çelik'in çocuğunu cezaevinde dünayaya getireceği ileri sürüldü. Buse Engin; “ 'Oluk oluk kan akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız’ diyen zihniyet dışarda çocuklar ölmesin diyen Ayşe öğretmene ise ceza. Herkesin bildiği ama itiraf etmekten çekindiği gerçeklere dikkat çektiği için Ayşe öğretmen çocuğunu cezaevinde dünyaya getirecek. Yargı verdiği bu kararla çocukların ölmesini onaylamıştır. Mevcut yargı sistemi, tarihte kara bir leke olarak yerini alacaktır” ifadelerini kullandı.