Eski TRT spikerlerinden Aylin Özmenek, korona virüse karşı verdiği mücadele sonrasında kalp yetmezliğinden hayatını kaybetti. Özmenek'in cenazesi 4 Ocak Pazartesi günü, ikindi namazını takiben Ankara Kocatepe Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek.

Birçok kişinin sesiyle hatırladığı Özmenek, TRT Ankara Radyosu’nda kırk dört yıl spikerlik ve diksiyon uzmanı olarak çalıştı. Radyo 3’te uzun yıllar, Gençlere, Beyaz Perde’den, Ses Ustaları, Yeni Plaklar Yeni Yorumlar gibi çok sayıda klasik ve hafif müzik programları yaptı. Yıllarca Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın hafta sonu konserlerinin canlı yayınlarını sunan Aylin Özmenek, Jülide Gülizar, Çetin Çeki, Ülkü Kuranel, Zafer Celasun, Elçin Temel, Cemile Kutgün, Şebnem Savaşçı, Mahmut Balçın ve Bilgi Gökçeer gibi isimlerle beraber TRT Radyosu’nun duayen isimleri arasında yer aldı. Aralıksız 43 yıl 8 ay 14 gün vardiya usulüyle çalışan Aylin Özmenek, bu süreyle de Türkiye yayıncılık tarihinde bir ilke imza attı.

Basın dünyasına yarım yüzyıldan fazla emek veren Aylin Özmenek, 2020 yılının ağustos ayında kaybettiğimiz gazeteci Varlık Özmenek’in eşiydi.  (artıgerçek)