Türk atletizminin 1960'lı yıllardaki rekortmen sırıkçısı ve milli atlet Arman Çağdaş 81 yaşında İzmir'de vefat etti.

Plastik cerrahi alanında Türkiye’nin en önemli isimlerinden, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı’nın Kurucu Başkanı Prof. Arman Çağdaş tedavi görmekte olduğu Ege Üniversitesi yoğun bakım servisinde bu sabah saat 08.00 sıralarında hayata gözlerini yumdu.

Yıllar boyu tıp alanında gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar ve yetiştirdiği sayısız öğrencisiyle alanının en tanınmış isimlerinden olan Arman Çağdaş, aynı zamanda sırıkla atlamada Türkiye şampiyonu olmasından dolayı uçan profesör olarak da tanınıyordu. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nde yönetim kurulu üyesi olan Arman Çağdaş’ın atletizmin yanı sıra surf şampiyonlukları da bulunuyordu.

Vefat haberi tıp camiası ve İzmir’i yasa boğan Çağdaş için 1 Temmuz pazartesi günü saat 10:00’da Ege Üniversitesi Muhittin Erel Amfisi’nde tören düzenlenecek.
Daha sonra Alsancak Hocazade Camii’nde öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazı sonrasında Arman Çağdaş’ın naaşı Işıkkent Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedilecek.