Özel/Gökçe ADAR ÇUBUKÇIOĞLU - Brezilya'dan Aliağa'ya getirilmesi planlanan ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıklamasıyla Brezilya'ya geri dönmek için rotasını çeviren Nae Sao Paulo gemisi, içerdiği asbest ve zararlı maddeler nedeniyle, kamuoyu tarafından kabul edilmemiş, hem İzmir'de hem de Türkiye'de tepkiye neden olmuştu. Geminin Türkiye'de söküm işini yapacak olan SÖK Denizcilik, Brezilya'daki yasal kısıtlamalardan dolayı açık artırmaya doğrudan katılmamış ihaleye Brezilyalı Cormack Maritima adlı şirket katılmıştı. Gemi, Brezilya'ya doğru ilerlemeye devam ederken, SÖK Denizcilik ve Cormack Maritima firması mahkemelik oldu. SÖK Denizcilik'in yükümlü olduğu bazı ödemeleri Cormack Maritima'ya yapmadığı ileri sürüldü.

'DAVA AÇILACAK'
9 Eylül Gazetesi muhabiri Gökçe Adar Çubukçıoğlu'nun ulaştığı Cormack Maritima Hukuk ve Denizcilik Direktörü Alex Christo Bahoz, “İddialar doğru. SÖK Denizcilik, yükümlü olduğu ödemeleri yapmadı. Konu, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşınacak. Konu üzerinde çalışıyoruz” dedi. Bahoz, “SÖK Denizcilik'in ciddi bir şekilde cezalandırılması gerekiyor. Bundan sonra ne olacak bilmiyorum. Ancak SÖK için senaryo pek iyi değil” şeklinde devam etti. SÖK Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Yiğit ise iddiaları kabul etmedi. Yiğit, “Böyle bir şey olabilir mi? Kimsenin bizden alacağı yok” açıklamasında bulundu. 4 Ekim'de Rio Limanı'nda varacak şekilde 5.3 knot hızla Brezilya'ya ilerleyen geminin, limana vardıktan sonra ne olacağı konusunda da çeşitli iddialar ortaya atılmış, SÖK Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Yiğit, “Geminin limana vardıktan sonra ne olacağı konusunda bilgi sahibi değiliz. Süreci birlikte göreceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

'İŞÇİLERİN SAĞLIĞI'
Brezilya'da gemi hakkında tedbir kararı aldıran, çevreye duyarlı Foch-Sao Paulo Enstitüsü Kurucusu Brezilyalı Emerson Miura da, Nae Sao Paulo'nun ne olacağı konusunda bilgi verdi. Miura, şunları söyledi: “Geminin Brezilya'ya varmasını bekliyoruz. Harika Türk grubu ve kanaat önderleriyle birlikte bu ilk aşamayı bir şekilde kazanmış olsak da, şimdi en büyük zorluğu yaşıyoruz. Gemi, Brezilya'ya geldikten sonra yeni bir inceleme yapılacak. İncelemeden sonra, geminin toksik maddeleri çıkarılıp, gemi denetlenecek. Denetim tamamlandığında, geminin gerçek durumunu öğreneceğiz ve toksik maddenin doğru şekilde çıkarılması konusunda yetkililerden bilgi talep edebileceğiz.”

Geminin kaderini işçilerin belirleyeceğini ifade eden Miura, “Geminin muayenesine, malzemenin kaldırılmasına ve ne olacağına geminin durdurulduğu süre boyunca gemide çalışan işçilerin sağlık durumu belirleyecek” dedi.

'ASIL BİZ MAĞDURUZ'
9 Eylül Gazetesi'nin ulaştığı SÖK Denizcilik yöneticisi Kürşat Tunca Yüzlü, Brezilyalı Cormack Maritima'nın kendilerine yönelik iddialarını kabul etmediklerini, asıl kendilerinin mağdur olduğunu belirtti. Yüzlü, “Biz, oradaki maliyetlerin karşılanması ve işçilerimize verilmesi için 52 bin dolar para gönderdik. Ancak gönderdiğimiz bu paranın üzerine konarak, işçilerimize dahi para ödemediler. Yargıda hesaplaşacağız" dedi.