Ankara'da ise 2 No'lu baro için çalışmalar devam ediyor. İki bin imza toplanmaya çalışılırken, 2 No’lu Baro’nun, dört kişilik kurucular kurulunda yer alan avukatlar Aydın Akpınar, Eyüphan Korkmaz, Yakup Erikel ve Mehmet Hakan Yılmaz.

Cumhuriyet'ten Sena Yaşar'ın haberine göre, bu isimler arasında yer alan Yakup Erikel geçmişte baktığı davalar ile ilgi çekiyor. Avukat Yakup Erikel uzun yıllar Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu Üyesi olan Bülent Arınç’ın avukatlığını yaptı.

Erikel'in ayrıca organize suç örgütü lideri Adnan Oktar’ın da bir dönem avukatlığını yaptığı, belli bir süre sonra “benim örgütle alakam yok” diyerek, davadaki sanık vekilliği kaydının silinmesini istediği öğrenildi. Diğer yandan, Erikel’in, “örgütle alakam yok” diyerek dosyaya dilekçe vermesine karşın, süreci arka planda yürüttüğü de iddia edildi.

Deniz Feneri Derneği’nin kuruculuğunu yapan Erikel, bir dönem Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Ahmet Gökçek’in kurucu başkanı olduğu Ankaraspor’un yönetim kurulu üyesiydi.