İzmir Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nde elektirik krizi yaşandı. Kesinti nedeniyle önceki gün bilgi işlem sistemi çöktü. Ameliyatlar yapılamadı, hastalar bakılamadı. Polikliniklere tedavi için gelen hastalar ise geri döndü.

Haber / Mustafa OĞUZ

Yatılı olan hastalar içinde isteyenler evlerine gönderildi. Ayrıca acil durum ve başka hastanelere hasta sevki için ambulanslar hastane önünde beklerken, randevu alıp da muayene olamayan hastaların bazıları bu duruma tepki gösterdi. Soğuk zincirdeki ilaçların ise bozulduğu idda edildi.

Hastane yetkilileri ise gece şiddetli yağmurlardan ötürü elektriklerin kesildiğini, ardından yüksek voltaj nedeni ile ana pano şartallerinin zarar görmesi nedeniyle jeneratörün de devreye giremediğini belirterek şu bilgileri paylaştı: “Hastanede acil bir ameliyatlık durumumuz yoktu. Önlem olarak 112 acil servise haber verip ambulansları hastane kapısında hazır beklettik. Bilgisayar sistemi çalışmadığı için manuel olarak hastalara hizmet verdik, isteyen yatılı hastaları ise evlerine gönderdik. Kan stoklarının bozulmaması için ise başka hastanelere gönderdik. Kimseyi mağdur etmedik. Soğuk zincirdeki ilaçların bozulduğu iddiaları doğru değil. Bu bizim elimizde olan bir durum değil ve elektrik kesintisinden kaynaklanıyor. Normal şarterleri değiştirdik şimdi ise elektrik kesildiği için devreye giremeyen jeneratörün şalterlerini değiştiriyoruz. Ekiplerimiz sıkıntıyı gidermek için çalışıyor. Hastenede bu durumu sürekli hastalara duyurmak için anons ettik.”

Dün öğleden sonra elektriklerin yeniden geldiği belirtildi.