Haber/ Murat ERVİN 

İzmir'in Bornova ilçesinde yaşayan 36 yaşındaki Funda Fidan Çelik ile Köksal Çelik çiftinin doğuştan iki kulağı olmayan oğulları 3.5 yaşındaki Alperen'in sağlığına kavuşabilmesi için ABD’de ameliyat olması gerekiyor. Gazetemize konuşan anne Funda Çelik, “Alperen’den alınacak dokuyla 3 boyutlu yazıcılar aracılığıyla yapılacak 2 kulak için 200 bin dolar (Yaklaşık 1 milyon 750 bin lira) isteniyor. Fakat 2 kulak aynı anda değil 6 ay farklı yapılacak. Biz şu an tek bir kulak için gereken 100 bin doların yüzde 75’ini toplayabildik. Kasım’a kadar 25 bin dolar daha toplarsak Alperen’in doğum günü olan 8 Şubat’ta ameliyat gerçekleşecek ve ilk kulağına kavuşacak. Bizi de ilk kez duyacak” dedi.

4 YILIN ARDINDAN

Alperen’in nadir görülen ‘microtia’ hastalığıyla dünyaya geldiğini anlatan anne Çelik, “Evliliğimizin 4'üncü yılında, tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olduk. Ama doğumdan sonra çocuğumuzun kulaksız olarak dünyaya geldiğini öğrendik. Halk arasında 'kulak yokluğu' olarak bilinen bu hastalık ABD’de 200 bin dolara tedavi edilebiliyor. Valilik izniyle bir kampanya başlattık ve oldukça destek aldık. Fakat hala eksiğimiz var ve ameliyatı yapacak hastane Kasım’a kadar paranın tamamının yatırılmasını istiyor. Biz de eksik kalan 25 bin dolar için gece gündüz çalışıyoruz” diye konuştu.

'BUGÜN DOĞUM GÜNÜM'

Kendisinin 25 Eylül’de doğduğunu söyleyen Funda Çelik, “Bugün benim doğum günüm. Halkımızdan tek ricam lütfen eksek kalan 25 bin doları da toplamamıza yardım etsinler. Bu benim için bütün hediyelerden çok daha değerli. İnanıyorum ki, yardımsever vatandaşlarımız bir annenin bu çağrısına kayıtsız kalmazlar. Çocuğum sizlerin desteğiyle annesinin sesini ilk kez duyacak. Eğer parayı toplayabilirsek 8 Şubat’ta yani Alperen’in doğum gününde ameliyatını olabilecek” ifadelerini kullandı.

ZAR YAPILACAK

Alperen'in herhangi bir zihinsel rahatsızlığı olmadığını kaydeden Çelik, “Bu hastalığın sebebi de bilinmiyor. İç kulağı, kanalları, delikler mevcut değil. Bunların yanı sıra sağ kulaktaki kemikçikler de yok. Kullandığımız bir işitme cihazı var ama bu da gerçek sesleri değil elektronik sesi veriyor. Sesleri bilmediği için de konuşamıyor. İç kulakları sağlam olduğu için kulak delikleri açılacak, kulak zarı ve yapılan kulak yerleştirilecek" dedi.

‘ALLAH EVLATLA SINAMASIN’

Alperen doğana kadar muhasebecilik yaptığını fakat doğumdan sonra evladıyla ilgilenmek için işini bıraktığını da sözlerine ekleyen Çelik konuşmasını şöyle tamamladı: “Çok daha fazla ilgilenmem ve üzerine düşmem gereken bir evladım olmuştu. Her anne gibi ben de evladımı seçtim. İşi her zaman bulurum ama 4 yılın sonunda gelen evladımı bir daha bulamam. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. İnanıyorum ki Alperen de, okul çağına gelmeden önce yaşıtları gibi duyup, konuşabilecek.”

‘İZMİRLİ ZORDA BIRAKMAZ’

Ameliyatın ardından ilk aşamada yüzde 40’lık bir duyma yetisine kavuşacağını belirten Funda Çelik, “Zamanla bu oran daha da artacak. Tek istediğim benim sesimi henüz bilmeyen, tanımayan evladım artık bizi duysun. Bugüne kadar komşularımdan, akrabalarımdan ve yardımsever vatandaşlarımızdan para toplayabildik fakat bir noktada artık tıkandık. İzmir Valimizin devreye girmesiyle, kentimizin iş dünyası önderleri ve hayırseverlerimizle bu işin altından kalkacağımıza inanıyorum. İzmirli, kimseyi zorda bırakmaz; yardımcı olur” ifadelerini kullandı.