Haber / Murat ERVİN

9 Eylül Gazetesi'nin gündeme getirmesi üzerine İzmir Valiliği'nin devreye girerek doğuştan iki kulağı olmayan 3.5 yaşındaki Alperen Çelik'in tek kulağının ameliyatı için gereken paranın toplanmasının ardından minik Alperen, 5 Şubat'ta ABD'ye gidiyor. Alperen’in nadir görülen ‘microtia’ hastalığıyla dünyaya geldiğini belirten anne Funda Fidan Çelik (36) her iki kulak için operasyon ücretinin toplam 200 bin dolar olduğunu söyleyerek, “Öncelikle tek bir kulak yapılacak. Diğer kulak içinse yaklaşık 6 aylık bir sürenin geçmesi gerektiği söylendi. Tek kulağı olduğunda bile en azından oğlumun benim sesimi duyacak olması bana büyük mutluluk veriyor” dedi.

38 GÜN ABD’DE KALACAK

9 Eylül Gazetesi'nin 25 Eylül tarihli haberinin ardından yetkililerin kendilerine ulaşarak yardımcı olduğunu vurgulayan Çelik, “Vatandaşlarımızın desteğiyle tek kulak için gereken 100 bin doların 4'te 3'ünü topladık. Eksik kalan 25 bin dolar için de Sayın İzmir Valimiz Yavuz Selim Köşger devreye girdi ve kentteki sivil toplum örgütlerinin desteğiyle bunu tamamladık. 5 Şubat'ta ameliyat için ABD'ye gidiyoruz, 8 Şubat'ta da 3 boyutlu yazıcılarda hazırlanan kulak, operasyonla yerine nakledilecek. Fakat kontroller ve testler nedeniyle 14 Mart'a kadar Amerika'da olacağız. Kısmet olursa 15 Mart'ta da Türkiye'ye ayak basacağız” diye konuştu.

İKİ DOKTOR AMELİYAT EDECEK

Ameliyatın sağlık alanında hizmet veren özel bir kulak enstitüsü kliniğinde gerçekleştirileceğini söyleyen anne Funda Çelik, “Bu kurumun adı California Ear Institute diye geçiyor. Ameliyata 2 doktor girecek. Doktorlardan John Reinisch dış kulağın estetik açıdan güzel durması için görev yaparken diğer doktorumuz Joseph Roberson ise bu kulağın içerideki kanallarla bağlantısını sağlayacak. Ameliyat sonrası Alperen hemen duymaya başlayacak. Fakat ilk hafta kulağa bir tıpa yerleştirilecek, ardından o çıkarılarak kontroller yapılacak” ifadelerini kullandı.

İLK ZİYARET VALİ KÖŞGER'E

İzmir Valisi Köşger'i bir kez daha ziyaret etmek istediklerini söyleyen anne Çelik, şunları söyledi: “Fakat bu kez Alperen, valimizin söylediklerini duyacak ve ona yanıt verecektir. Ayrıca ikinci kulağı için de yardım kampanyası başlatmak için yine sayın valimizden izin isteyeceğiz. Zaten ikinci ameliyat en erken 6 ay sonra olabiliyor. Biz de umarız bu parayı yine en kısa sürede toplar ve Alperen ikinci kulağına da kavuşur.”

Kulak delikleri açılacak

Alperen'in herhangi bir zihinsel rahatsızlığı olmadığını kaydeden Funda Çelik, “Bu hastalığın sebebi de bilinmiyor. İç kulağı, kanalları ve delikler mevcut değil. Bunların yanı sıra sağ kulaktaki kemikçikler de yok. Kullandığımız bir işitme cihazı var ama bu da gerçek sesleri değil, elektronik sesi veriyor. Sesleri bilmediği için de konuşamıyor. İç kulakları sağlam olduğu için kulak delikleri açılacak, kulak zarı ve yapılan kulak yerleştirilecek” dedi.

‘Allah evlatla sınamasın’

Alperen doğana kadar muhasebecilik yaptığını fakat doğumdan sonra evladıyla ilgilenmek için işini bıraktığını vurgulayan Çelik, “Çok daha fazla ilgilenmem ve üzerine düşmem gereken bir evladım olmuştu. Her anne gibi ben de evladımı seçtim. İşi her zaman bulurum ama 4 yılın sonunda gelen evladımı bir daha bulamam. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. İnanıyorum ki Alperen de okul çağına gelmeden önce yaşıtları gibi duyup, konuşabilecek” diye konuştu.