Haber/ Gökçe ADAR

İşten çıkarılan Aliağa Belediyesi işçileri direnişlerinin 110'uncu gününde Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'a seslendi. İşçiler belediye binası önünde yaptıkları açıklamada; “650 personel ile aldığınız belediyeyi bin 150 kişiye, 35 milyon borç ile aldığınız belediyeyi 270 milyon borca çıkardınız. 250 işçiyi işinden ettiniz, onların ailelerini üzdünüz, hayallerini yıktınız” diye konuştu.

Gelecek karanlık olacak

İşçiler, “Açlıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz” sloganları attı. İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Genel-İş İzmir 5 Nolu Şube Sekreteri Deniz Şahin Gümüştekin, işten çıkarmalarla ilgili bir açıklama yayınlayan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'a şu sözlerle seslendi: “Belediyenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar sebebiyle tedbirli ve tasarruflu adımlar atmak için 250 işçinin işine son verildiğini söylemektesiniz. Tedbiri ve tasarrufu bundan 3 ay önce mi fark edebildiniz? Belediye de çalışırken sizlere belediyenin borç yükünün gittikçe arttığını, cari harcama oranının çok ciddi seviyelere geldiğini, son dönemlerde seçim yatırımı adına personel sayısının arttığını, gelir arttırıcı gider azaltıcı adımlar atılması gerektiğini hatırlattığımızda yüzlerinizi buruşturdunuz. Sizin hayalleriniz ile Aliağa’nın geleceği çok puslu ve karanlık gözüküyor.”

Operasyon yürütülüyor

Aliağa Belediyesi'nde bir operasyonun söz konusu olduğunu dile getiren Gümüştekin, “Aliağa halkı şunu iyi bilmelidir ki; Aliağa Belediyesi'nde bir kadrolaşma, başka şehirlerden personel getirerek Aliağa halkını belediyeye yabancılaştırma operasyonu yapılmaktadır. Serkan Acar’ın işçi çıkarma ve kadrolaşma uygulamalarını alkışlayanlar, kentine ve kendine yabancılaşmış insanlardır. İşten çıkardığınız işçilerin her türlü yasal alacaklarının büyük bir kısmını ödediğinizi ve ödemeye devam edeceğinizi belirtmişsiniz. İşe iade davası açmasın diye zorla protokol imzalattığınız personelden bahsediyorsanız, onların bir kısmı bile alacaklarını henüz alamadı” ifadelerini kullandı.