AKP'nin Anayasa'daki başörtüsü düzenlemesine destek amacıyla HDP'yi ziyaret etmesinin yankıları sürüyor. CHP'nin ardından konuya dair bir tepki de  İyi Parti'den geldi. Konuya ilişkin açıklama yapan İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın "Görüşmeseydik, samimi değilsiniz derlerdi" açıklamaları üzerinden iktidara yüklendi. 

Zorlu, "Biz geçmişte bu samimiyeti iyi biliyoruz. Habur'da Oslo'da. Nasıl bir samimiyet kurulduğunu iyi biliyoruz. Partiler, seçim kazanmak için değer yargılarını kullanmamalı" dedi.

Söz konusu ziyarete CHP'de tepki gösterdi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak konuya ilişkin "Eğer siz değer ve ilkeler siyaseti yapıyorsanız, soyunduğunuz yerde giyineceksiniz. Bundan önce ne söylediniz, şimdi ne yapıyorsunuz bunu ben milletimizin takdirine bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan bugün İsmail Saymaz'a konuşan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan tartışma yaratan ziyaretle ilgili "Bahçeli'nin haberi var mıydı?" sorusuna, "MHP ile tüm önemli süreçleri beraber belirleyeceğimizi, ittifaka düşen anlayışın da bu olduğunu ifade etmek isterim. Ancak bu ziyaret AKP'nin yönetimindeki bir süreçtir" yanıtını verdi.

AKP cephesinin ardından gözler bu sefer de Milliyetçi Hareket Partisi cephesine çevrildi. Herkes MHP'nin konuyla ilgili nasıl bir tavır ortaya koyacağını merak ediyor. Haberler.com olarak ulaştığımız MHP'li kaynaklar da yarın Devlet Bahçeli tarafından Meclis'te gerçekleştirilecek grup toplantısını işaret etti. MHP'li kaynaklar, herkesin Devlet Bahçeli'nin konuşmasını dinlemesi gerektiğini ifade etti. Bahçeli'nin yarınki konuşmada HDP konusunda neler söyleyeceği ise şimdiden merak edilmeye başlandı.