Selçuk’ta Roman vatandaşların mağdur edildiğini belirten Bekle, “CHP’nin milletvekili ayrı telden, belediye başkanı ayrı telden çalıyor” dedi.

Selçuk'un Belevi Mahallesi'nde bulunan araziyle ilgili çıkan tartışmalar sürüyor. AKP İzmir Milletvekili Cemal Bekle, Selçuk’a giderek vatandaşları ziyaret etti. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu arasında çıkar çatışması yaşandığını dile getiren Bekle, “Çıkar çatışmasına Roman kardeşlerimizin alet edilmesine gönlümüz razı değil. Tavsiyem Romanların haklarını gözetmek için seçilmiş Roman Milletvekili Özcan Purçu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel bir an evvel toplansın ve bu işe bir çözüm bulsun. Kimse tıpkı diğer tüm vatandaşlarımız gibi bu ülkenin vatandaşı olan Romanları kendi aralarındaki çıkar çatışmasına alet etmeye çalışmasın. Buna ne şahsım, ne parti yönetimimiz ne hükümetimiz müsaade edemez, etmeyeceğiz de!” diye konuştu.

“BELEDİYE İPE UN SERİYOR”

Roman vatandaşların ilçeden kapı dışarı edilmeye çalıştığını belirten Bekle, “Kara kışın ortasında Belevi bölgesine bir grup Roman vatandaşımız gelerek kendilerine gösterilen yerlere çadır kuruyorlar, başlangıçta ilçe belediyesi tarafından resmi yazışmalar yolu ile kendilerine izin veriliyor. Ama sonradan ne oldu ise birden ilçe belediyesi aldıkları karaları unutup bu soğukta çadırlarda kalan, kendilerine sığınmış bir avuç gariban Roman vatandaşımızı ilçeden kapı dışarı etmeye çalışmıştır. Şahsen bu olayı klasik CHP zihniyetinin bir ürünü olarak görüyorum. CHP’nin vekili ayrı telden çalıyor, belediye başkanı ayrı telden çalıyor. Bu olayda tüm sorumluluk önceden tüm izinleri veren İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Belediyesi’ndedir. Belediyeler ipe un seriyor! Tam bir CHP taktiği “Önce yapacağım deyip sonra vazgeçmek”. Sebep her ne olursa olsun kışın ortasında ilçeye sığınan Romanların mağdur edilmemesi lazım” ifadelerini kullandı.

“FOTOĞRAF SALLAMAYA BENZEMEZ”

CHP’nin Romanlar için yaptığı çalışmaları soran Bekle şöyle konuştu: “CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, her fırsatta TBMM kürsüsünden elinde resimlerle çıkıp hükümetimizi eleştiriyor. ‘Romanlar ile alakalı ne yaptınız?’ diyor. Bir kez daha hatırlatayım! Ülkemiz tarihinde Romanlar ile alakalı; temel hak ve hürriyetler yönünden yaşam koşullarının iyileştirilmesi yönünden, ne yapıldı ise hep Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilmiştir. Geçtiğimiz yıllarda Roman açılımı kapsamında açıkladığımız, Roman Stratejik Eylem planının birinci aşaması ile birçok iyileştirme projesinin temellerini atmıştır. Şimdide geçtiğimiz hafta, TBMM meclis plan bütçe komisyonunda açıklanan Roman Stratejik Eylem Planın ikinci kısmı ile de daha görünür bir şekilde Roman vatandaşlarımızın ülkenin tüm imkânlarından eşit bir şekilde yararlanması sağlanacaktır. Bu iş TBMM kürsüsünden hükümetimizi eleştirip, kürsüden fotoğraf sallamaya benzemez. Sahaya çıkıp elle tutulur ne yaptınız onu söyleyin. Aslında ne yaptığınız ortada. Kendi partinize ait bir belediyede dahi Roman vatandaşlarımız için söyledikleriniz, yapmaya çalıştıklarınız CHP’nin Romanlar ile alakalı tavrını ortaya koymaktadır.”

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Konunun takipçisi olacaklarına dikkat çeken Bekle, “Her zaman feraset sahibi olan vatandaşlarımız, bir kez daha sizin parti içi çıkar çatışmanız sebebi ile Romanlar hakkındaki duruşunuzu, Romanlara bakış açınızı görmüş oldu. Bu tartışma Roman vatandaşlarımızı ve en çok da kadim bir geçmişe sahip, misafirperver ve hoşgörü timsali Selçuk halkını çok rahatsız etmiştir. Klasik tabirle Selçuk’ta yaşananlar bir kez daha sizin gerçek yüzünüzü ortaya çıkarmıştır. Son olarak, Selçuk da etnik köken farklılığı gözetmeden hiçbir vatandaşlarımızın zarar görmemesi için harekete geçtiğimizi ve konunun takipçisi olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururum” diye konuştu.