Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkında sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle hakaretten yargılanan İzmirli Hasan Akkaya'nın başı dertten kurtulmuyor.

Haber / Umut KARAKOYUN

Sosyal medyada Erdoğan'ı horoz, Davutoğlu'nu ise tavuk figürü ile betimleyince 6 bin lira para cezası alan ancak cezayı Bölge Adliye Mahkemesi'nde iptal ettiren Akkaya, yine ceza aldı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nde hakim karşısına çıkan Hasan Akkaya, 18 paylaşımından dolayı yargılandı.

MAHKEME İKNA OLMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezasına çarptırılan Akkaya, bu paylaşımların hepsinin internetten alıntı olduğunu ve bunların hakaret içerikli olduğu düşünülüyorsa neden internetten kaldırılmadığını sordu. Sanık Avukatı Sinan Alabay, mahkemede yaptığı savunmada, Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz’dan sonra önce kendisine yönelik hakaret edildiği iddiasıyla açılan davalar konusunda yaptığı açıklamayı hatırlatarak, bu durumun da dikkate alınmasını istedi. Alabay, mahkemede ayrıca şunları söyledi: “Yerel mahkemenin sanığın cezalandırılmasına gerekçe olarak gösterdiği paylaşımlar, hakaret suçu unsuru oluşturmamakta.” Yapılan savunmaların ardından karar veren mahkeme heyeti, Hasan Akkaya’nın tekrar suç işleyebileceğine hükmederek, ceza verdi.