HABER/ Gökçe ADAR

Küçük yaşında geçirdiği kaza sonucunda yaşadıklarını aikido ile yenen Onur Bayatsapan (32), “Dört yaşında İzmir Alaybey'de, tren kazası geçirdim. Geçirdiğim kazanın ardından beynimden ameliyat oldum. Doktorlar, vücudumun her yerinde titremelerin ve kasılmaların olacağını söyledi. Zaman içerisinde kendi başıma hayatımı devam ettirmem zorlaştı. O dönemde, annem ve babam ayrıldı. Tek başımıza kaldık. Ağabeyim, babam ve babaannem ile birlikte yaşadık. Ufak tefek işlerde çalışmaya başladım. Ardından 10 yıl kadar bir fabrikada çalıştım. Daha sonra, bir gün yolda yürürken, bir dükkanın camında 'Aikido Engel Tanımaz' yazısını görünce heveslenerek içeri girdim ve aikido ile tanıştım. 2015 yılından beri, heyecanla devam ediyorum” diye konuştu.

2015 yılında tanıştığı aikido sporu ile, hayata yeniden geldiğini söyleyen Bayatsapan, “İki kez ameliyat oldum. Vücudumda titremeler ve kasılmalar vardı fakat tanıştığım spor ile birlikte, kasılmalarım, titremelerim azaldı. Sadece, sağ kolumda arada bir titreme ve kasılma oluyor. Şuan, spor sayesinde kendimi engelli gibi bile hissetmiyorum” dedi.

Kendimle barıştım

Aikido sayesinde, kendisi ile barıştığını söyleyen Bayatsapan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Elim ayağım olsa da sonuçta engelliyim ve kendimi savunmam çok zor oluyordu. Hep aktif bir insandım ama bir özgüven eksikliğim vardı. Bunu aikido ile yendim ve güvenimi tekrar kazandım. Dışarı çıktığımda insanlardan korkuyordum. Aikido ile kendimi savunmam güçlendi ve kendimi başka bir insana karşı koruyacak duruma geldim. Daha çok arkadaşım oldu. Daha çok sosyalleştim. Kısacası aikido sayesinde kendim ile barıştım.”

Hiç isyan etmedim

Yaşamı boyunca yaşadıkları zorluklara rağmen hiç isyan etmediğini ifade eden Bayatsapan, “Hiçbir zaman suratımı asmadım. İsyan etmedim. Hep elin ayağın tutuyor daha iyi olacaksın dedim. Yaşadığım kötü olayları takmamaya çalıştım. Beni görenler neden güler yüzlüsün? diye soruyor. Allah beni gülmek için yaratmış diye karşılık veriyorum. Ömrümün güzel geçmesi için çabalıyorum. Yaşadıklarımın beni engellemesine hiç izin vermedim. Ben kendimi hiç engelli olarak görmüyorum” ifadelerini kullandı.