HABER / Özge GÜNERKEN

Yerel seçimlere iki hafta kala, tüm Türkiye’de başkan adayları çalışmalarına hız verdi. Adaylar kadınlardan engelli vatandaşlara, çevreden istihdama birçok alanda projelerini açıklarken hayvanlar da unutulmadı. İzmir’de birçok başkan adayı hayvan hakları konusunda çalışan STK’larla bir araya gelerek özellikle sahipsiz can dostlarımız için yapmak istediklerini açıkladı. İzmir’de hayvan hakları konusunda çalışan birçok dernek, birlik ve platformla ilk bir araya gelen isim AKP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci oldu. Zeybekci, orman canlarına dağıtılmak üzere hayvanseverlere mama da dağıttı. STK’ların hazırladıkları raporlara göz atan ve çözüm önerilerini dinleyen AKP’li aday, sorunların çözümü noktasında gerekenleri yapacağına da söz verdi.

Minik de toplatıya katıldı

CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer de STK’larla buluştu. HAYTAP ile yapılan toplantıya HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat da katıldı. İzmir Temsilcisi Esin Önder’in de hazır bulunduğu toplantıda, Soyer, federasyon üyelerinin sorunlar ve çözüm yollarına yönelik açıklamalarını dinledi, kendisine sunulan raporu inceledi. Daha sonra, can dostların yaşam koşullarını iyileştirip korumayı taahhüt eden Hayvan Hakları Protokolü’nü imzaladı. Toplantıya, Minik adlı köpeğin de katılması, görüşmede komik anların yaşanmasına neden oldu. Soyer’le görüşen bir diğer STK da, Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (SEHAYDER) oldu. HayKonfed’e bağlı SEHAYDER heyeti, ilçe başkanlığı döneminde de birlikte çalıştıkları Soyer’e başarı dilerken, Soyer "Hayvanların Yaşam Haklarını Koruyacağım" başlıklı taahhütnameyi de imzaladı.

HAYTAP heyeti şu ana kadar CHP Çiğli adayı Utku Gümrükçü, Güzelbahçe adayı Mustafa İnce, Narlıdere adayı Ali Engin, Menemen adayı Serdar Aksoy, Çeşme adayı Ekrem Oran, Seferihisar adayı İsmail Yetişkin, Bornova adayı Mustafa İduğ, Bayraklı adayı Serdar Sandal ile Karşıyaka İyi Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Yıldırım ve Karşıyaka Vatan Partisi adayı H. Cem Zeren ile de görüşme imkanı buldu. Adaylar ‘Söz Veriyorum’ protokolünü imzaladı. Görüşmelere eşlik eden Bella adlı köpek, sempatik tavırları ile ilgi odağı oldu.

Deve güreşlerine HAYIR

CHP Bornova başkan adayı Mustafa İduğ ise hayvanlar için yapılacak çalışmalarda STK’larla işbirliği yapacaklarını belirtti. İduğ aynı zamanda deve güreşlerini yaptırmama sözünü de verdi. Bayraklı CHP adayı Serdar Sandal da İduğ gibi deve güreşlerini yapmama sözü verdi.

Bakımevine ziyaret

Seferihisar Belediye Başkan adayı İsmail Yetişkin belediye meclis üyesi adayları ile birlikte Prof. Dr. İsmet Sungurbey Sokak Hayvanları Yuvası ile SEHAYDER’i de ziyaret etti. Projelerde her zaman SEHAYDER ile omuz omuza çalışacaklarını söyleyen Yetişkin, "Hayvanların Yaşam Haklarını Koruyacağım” sözünü vererek taahhütnameyi imzaladı.

Faytonlar kaldırılmalı

Karşıyaka’da İyi Parti Başkan Adayı Mehmet Yıldırım ve Vatan Partisi’nin adayı H.Cem Zeren ile bir araya gelen HAYTAP heyetinin gündeminde öncelikli olarak fayton sorunu vardı. HAYTAP Temsilcisi Esin Önder, “Faytonlar öncelikli sorunumuz. Atlı fayton yerine akülü araç önerimiz var. Bu araçlar faytoncuların mağdur olmaması için onlara verilecek. Atlar da bir çiftlikte hayatlarını devam ettirecek” dedi.

Menemen’in umudu var

Hayvanseverlerin “İzmir’in en sorunlu ilçesi” olarak gösterdikleri CHP, Serdar Aksoy’u aday gösterdi. HAYTAP temsilcisi Esin Önder, “Temsilcimiz Meral Örüç, gönüllülerimiz Gül Karaca, Burcu Bolat ve veteriner hekim Sinan Okçuoğlu ile, Serdar Aksoy’un projelerini dinleyip, biz de kendi projelerimizi sunduk. Ambulans hizmeti devreye girecek, Gölpark'taki hayvanat bahçesi Doğal Yaşam Parkı’na taşınıp, burası, kadın ve gençlere bırakılacak” dedi.