Denizli'de 8 yaşındayken Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü alkışlarla karşılayan 95 yaşındaki eski Denizli Belediye Başkanı Ali Dartanel, Büyük Önder'in kente gelişinin 87. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende aynı heyecanı yaşadı.

Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 87. yıl dönümü dolayısıyla 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törende, Denizli Valisi Hasan Karahan, Garnizon Komutan Vekili Muhabere Albay Osman Gedik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, törende yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 87 yıl önce Denizli'ye teşrif edip onurlandırdığını, Denizlililerin o gün Atatürk'ü coşkuyla karşıladığını belirtti.

Denizli'nin Atatürk'ten aldığı mesajı yerine getirdiğini ifade eden Zolan, "Denizli, kurtuluş günü olmayan bir şehirdir. Ecdadımız burayı bize vatan yaptıktan sonra bu topraklara bir daha düşman askerlerinin postalının değmediği topraklardır. Ecdadımızdan aldığımız bu emaneti aynı şekilde geleceğe taşıyacağız." dedi.

87 yıl sonra "hoş geldin paşam"


Törene katılan 95 yaşındaki eski Denizli Belediye Başkanı Ali Dartanel de Atatürk'ü nasıl karşıladıklarını anlattı.

Şeyh Edebali'nin damadı Osman Gazi'nin torunu olduğunu belirten Dartanel, "Atatürk'ün Denizli'ye gelişinde 8 yaşındaydım. İstasyondan şimdiki Babadağlılar Çarşısına doğru geldi. Bugünkü Atatürk evinin olduğu yerde karşıladım. Atatürk açık araba ile geldi. Dört tarafında motosikletli korumalar vardı. Orada 'hoş geldin paşam' diye alkışladım. İşte ikinci alkışımı da 87 yıl sonra hepinizin huzurunda alkışlamaya geldim." diye konuştu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun zeybek gösterisi ve öğrencilerin şiir okumasının ardından Atatürk Halk Koşusu'nda dereceye giren sporcular ile resim yarışmasında derece alan öğrencilere madalya ve çeşitli hediyeler verildi.
Denizli'de 8 yaşındayken Atatürk'ü alkışlarla karşılayan 95 yaşındaki Dartanel, Büyük Önder'in kente gelişinin 87. yıl dönümü töreninde aynı heyecanı tekrar yaşadı