Türkiye'nin ilk ve tek genel ticaret fuarı olan 87. İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl 7-16 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Partner ülke olarak Sırbistan, odak ülke olarak ise Hindistan'ı ağırlayacak 87. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın ana teması 'teknoloji' olarak belirlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 7-16 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 87. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda geri sayım başladı. 'Eylülde Gel' sloganıyla İzmir başta olmak üzere, Türkiye'den ve dünyadan misafirlerini bekleyen İzmir Enternasyonal Fuarı, on gün sürecek etkinliklerle ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin merkezi olacak. ana sponsoru Folkart, inovasyon ana sponsoru Vestel ve etkinlik ana sponsoru Migros olan İzmir Enternasyonal Fuarı, Ana Teması 'teknoloji' ile birlikte bu alanda son teknolojik gelişmeleri İzmir'de buluşturacak.

Bu yıl partner ülke olarak İzmir Enternasyonal Fuarı'nın konuğu olacak Sırbistan, teknoparkları, telekomünikasyon teknolojileri, gıda ürünleri ile teknolojileri, eğitim ile eğitim teknolojileri, yapı ve yapı makineleri teknolojileri gibi ürün gruplarıyla yer alacak. Türkiye ve Sırbistan arasındaki ilişkiler, son dönemlerde yapılan iş birlikleriyle önemli noktalara ulaştı. 2007 yılında Sırbistan ile Türkiye arasında 548.8 milyon dolar olan dış ticaret hacmi, 2017 yılında 1.1 milyar dolar olarak gerçekleşti. İki ülke arasındaki dış ticaret hacmi, yapılan anlaşmalar sonrasında 2 milyar dolar olarak hedefleniyor. Teknoloji konusunda son olarak Sırbistan ile bilgi iletişim teknolojileri ve yenilenebilir enerji, doğalgaz alanında anlaşmalar imzalandı.


YENİDEN HİNDİSTAN


İzmir Enternasyonal Fuarı'na ilk kez 1943 yılında katılan, 83. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda da odak ülke olarak yer alan Hindistan, bu yıl da aynı ad altında İEF'de olacak. Çoğunluğu teknoloji ağırlıklı 50'nin üzerinde firmasıyla fuarda bulunacak Hindistan, Hol 1-A'da yerini alacak. Tekstil, medikal, yapı, seramik, elektrik, elektronik, güneş enerjisi, su teknolojileri gibi çeşitli teknolojilerin yer alacağı holde küçük bir Hindistan yaratılacak.

EĞLENCE, KÜLTÜR VE SANAT


87. İzmir Enternasyonal Fuarı, on gün boyunca düzenlenecek etkinliklerle eğlencenin, kültür ve sanatın merkezi olacak. Fuarı ziyaret edecek misafirler Çim Konserleri'nde ünlü isimlerin şarkılarıyla coşarken, Rock Sahnesi'nde rock müziğe doyacak. Mogambo Caz Geceleri ise caz müzik sevenlere keyifli geceler yaşatacak. Açık Hava Tiyatrosu ve İsmet İnönü Sanat Merkezi ise ünlü oyuncuların son dönemde popüler olan oyunlarını ağırlayacak.

16.00 ile 23.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek İEF'de misafirler, Kültürpark'ın çeşitli noktalarında gerçekleşecek sokak gösteriyle de eğlence dolu anlar yaşayacak. Ünlü yazarların katılacağı Edebiyat Söyleşileri'nin yanı sıra Sinema Burada Festivali'nin 18'incisi gerçekleşecek. İzmir Sanat Merkezi'nde sinemaseverlerle buluşacak ve beş gün sürecek festivalin ilk gününde Onur ve Başarı Ödülleri sahiplerini bulacak.


İŞ GÜNLERİ'NDE YATIRIM GÖRÜŞMELERİ YAPILACAK


Bu yıl Ticaret Bakanlığı himayesinde düzenlenecek 'İzmir İş Günleri Toplantıları'nda yatırım yapmak amacıyla İzmir'e gelecek olan yabancı heyetler özel görüşmeler yapacak. Fuarın açılışından iki gün önce 5 Eylül 2018'de başlayacak olan toplantılar iki gün sürecek. İş Günleri'ne 30'a yakın ülkeden bakan, bakan yardımcısı gibi üst düzey bürokratlardan oluşan heyetlerin katılması bekleniyor. Heyetlerin görüşmeler sonrasında İEF açılışında bulunması, ardından da fuarı gezmesi planlanıyor.