Milyonlarca insanın büyük umutlarla beklediği Milli Piyango Yılbaşı Biletleri satışa çıktı. Parası olmayanlar için ise kredi kartı ile satış yapan bayiler dikkat çekti.

Haber / Mustafa OĞUZ

Ülkemizde her yıl milyonlarca insanın zenginlik hayalleri kurduğu Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi'nin biletleri dün satışa çıktı. Sabahın erken saatlerinden itibaren bilet satışlarının yapıldığı Konak ve Karşıyaka'daki müdürlükler önünde soluğu alan bayiler bir yandan sıranın kendilerine gelmesini beklerken diğer yandan da çay ve boyozla sabah kahvaltısı yapıp soğuk havanın etkisinden kurtulmaya çalıştı. Bu yıl büyük ikramiyenin 61 milyon TL olarak açıklandığı yılbaşı özel çekilişinde tam bilet 60, yarım 30 çeyrek bilet ise 15 TL'den satışa sunuldu. Ellerinde pos makinası olan bayiler ise kredi kartı ile satış yapmaya başladı.

HİPERMARKET SIKINTISI


zmir Milli Piyango Şans Oyunları Esnaf Odası Başkanı Paşa Çakmak yılbaşı bileti satan Hipermarketlerin ızdırapları haline geldiğini belirterek, “Yılbaşında bilet satıp amortileri bile ödemiyor bize yönlendiriyorlar. Biz almayınca hakkında şikayette bulunup tutanak tutturuyorlar. Hipermarketlerin bilet satmaya başlaması ile birlikte bayilerin gelir seviyesi düştü. Bayilerimiz zor durumda içlerinde yılbaşı biletini kredi ile hatta faizciden alıp borçlanan var. Bilet satan üyelerimizin çoğunluğu engellilerden oluşuyor. Vatandaş biletlerini bayilerimizden satın alsın” dedi.