İyilik Atölyesi'nin kapanmaması için başlatılan imza kampanyası ve artan destekler alışveriş merkezi yöneticilerine geri adım attırmadığı gibi 15 Aralık olan kapanış tarihi 3 Aralık'a çekildi.

gokce-adarMavibahçe Alışveriş Merkezi'ndeki (AVM) 40'a yakın down sendromlu çocuğun çalıştığı İyilik Atölyesi'nin kira artışını karşılayamaması nedeniyle kapanacağı haberi gündeme oturdu. Kafenin kapanmaması adına change.org'da başlatılan imza kampanyasında hedeflenen sayının artması, AVM yöneticilerinin geri adım atmasını sağlamadı. Aksine desteklerin artmasıyla 15 Aralık olan kafenin kapanış tarihi, AVM yöneticileri tarafından öne alındı. İmza kampanyasını başlatan Tümer Gülümserler ise tüm destekçilerden AVM'ye sosyal medya üzerinden mesaj atmalarını istedi.

Ek süre iptal edildi


Down sendromlu çocukların çalıştığı İyilik Atölyesi'nin kapanma kararının alınmasının ardından tepkiler büyüdü. Yüksek kira bedelinin karşılanmaması sebebiyle kapatılacak olan İyilik Atölyesi'ne
destek amaçlı bir çok ünlü sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Kafede çalışanların anneleri, atölyenin başka bir yere taşınacağı haberine ise tek isteklerinin Mavibahçe'de kalmak olduğunu söyledi. Kendileri ile hiçbir iletişime geçilmediğinden yakınan anneler ve çalışanlar, AVM'nin konu karşısında sessiz kaldığını söyledi. İyilik Atölyesi'nin masraflarını karşılayan JP Gıda yöneticileri ile AVM yöneticileri arasında geçen toplantıda, yapılan sözleşmenin ay sonuna kadar geçerli olduğu öğrenildi. Sivil toplum gönüllüsü Tümer Gülümserler tarafından change.org'da başlatılan imza kampanyasında imza sayısının artması da AVM yöneticilerini ikna edemedi. Kafeye verilen ek süre kaldırıldı ve kafenin 3 Aralık Pazartesi günü mesai sonrası kepenk indireceği öğrenildi.

Geri dönüş yok


İmza kampanyasını başlatan Tümer Gülümserler, “AVM'nin direkt çocuklar ve dernek üyeleri ile iletişim kurması gerekiyor. Bu olayın çözümü oturup konuşmak. AVM'yi biz geçtiğimiz gün aradık. Bize geri dönüşün yapılacağını söylediler. Henüz bir geri dönüş yok. Pazartesi günü kapandığı zaman bu çocukların psikolojileri ne olacak? Her beklenilen zaman onların gelişimini geriye götürecek” dedi. Gülümserler, gönüllülerden ve destekçilerden AVM'ye mail ve sosyal medya yolu ile ulaşmalarını isteyerek, “Bugünden itibaren sürekli olarak alışveriş merkezine yazacağız. Tek amacımız bize geri dönsünler ve bize bir açıklama yapsınlar. Herkesten rica ediyoruz” diye konuştu.

Yanlarındayım


Twitter hesabından paylaşımda bulunan down sendromlu çocuklara destek verdiğini söyleyen Haluk Levent ise “Bu konuda son derece duyarlıyım. Daha önce de Bornova'da yer alan Down Cafe'ye ziyarette bulunmuştum. Bu projenin Karşıkaya'da kalabilmesi için elimden geleni yapacağım. Bu çocukların yanındayım” dedi.