Süperpak Ambalaj Sanayii ve Ticaret A.Ş. işçilerinin sürdürdüğü grev uzlaşma ile son buldu. 475 TL zam isteyen işçiler, 186'ıncı günün sonunda şirket temsilcileri ile 280 TL'de anlaştı

gokce-adarSüperpak Ambalaj Sanayii ve Ticaret A.Ş. şirket temsilcileri ile fabrikalarda örgütlü Türk-İş’e bağlı Selülöz-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine 250 civarında işçi greve çıkmıştı. 26 Ocak’ta başlayan 2 yıllık toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde, sendikanın maaşlardaki net 475 TL zam talebine karşı, patron temsilcileri siparişlerdeki düşüklüğü gerekçe göstererek yüzde sıfır zam dayatmasında bulunmuştu. Şirketin İzmir Torbalı Ayrancılar’daki fabrikasında da gece vardiyasının sonlanması ile birlikte grev pankartları asılmıştı. Burada işçilere açıklamada yapan Sendika Genel Başkan Vekili Bekir Yurdakul “İşveren lokavt kararı ile birlikte yaptığı açıklamayla sendikamızın uzlaşmaz, anlaşmaz ve iyi niyetli olmadığını söylemiştir. Bu doğru değil. En son 7 Haziran tarihinde bize sıfır zam önerisinde bulundular. Biz bunu sizler adına kabul etmedik. Bu grev umarım en kısa zamanda sizlerin adına sonlanır” diye konuşmuştu. 186'ıncı günün sonunda şirket temsilcileri ile uzlaşan işçiler, grevi sonlandırdı.

İŞÇİLER KAZANDI

Sendikanın iş yeri baş temsilcisi İsmail Güderoğlu, direnişlerinin başarı ile sonuçlanmasını şöyle anlattı: “Fabrikada işçilerimize sıfır zam söz konusuydu. Fabrika patronlarımız siparişlerdeki düşüklükleri gerekçe göstererek, zam yapmayacağını gösterdi. Süperpak Ambalaj Torbalı Fabrikası'nda maaşlar, 2 bin 300 ile 3 bin lira arasında değişiyordu. Fakat işçilerimiz, geçinmekte zorlanıyordu. Ve bizde işçilerimizi düşünerek, greve çıkma kararı aldık. İşçilerimiz,186 gün fabrikada nöbet tuttu. Bizim istediğimiz zam oranı 475 TL idi. 21 Aralık Cuma günü, fabrika temsilcileri ile yaptığımız toplantı yaptık ve karşılıklı olarak 280 TL'ye anlaştık. Hiç zam alamamaktansa 280 TL bize yeterli geldi. İşçilerimiz kazandı”

2 OCAK İŞ BAŞI

Güderoğlu, işçilerin Ocak ayına kadar ücretli izin aldıklarını belirterek, fabrikanın Ocak ayına kadar kapalı kalacağını söyledi. 2 Ocak 2019 günü iş başı yapacaklarını söyleyen İsmail Güderoğlu, “43 kişi grev kırıcılığı yapmak için bizi yarı yolda bıraktı. Ama işçilerimiz pes etmedi. Kazandık” diye konuştu.

Ayrıca konuya dair, bugün saat 14.00'da fabrika önünde basın açıklamasının yapılacağı öğrenildi.