Cumhuriyet Halk Partili 11 büyükşehir belediyesinin başkanları; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde bir araya geldi.

Osman Gürün: Buluşmalarımızın amacı ortak akıl ve işbirliği çünkü sorunlarımız ortak
Büyükşehir Belediye Başkanları Muğla buluşmasının açılış konuşmasını ev sahibi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yaptı. İstanbul, İzmir, Adana’dan sonra dördüncü Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısına ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün seçimden sonra çıkarılan, değiştirilen yasalarla üvey evlat muamelesi görmelerine rağmen ortak akıl, işbirliği içinde vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını söyledi.
İstanbul, İzmir, Adana’dan sonra dördüncü büyükşehir başkanları buluşmasını Muğla’da yaptıklarını belirten Gürün şunları kaydetti:
“Özellikle 31 Mart seçimlerinden sonra değiştirilen ve çıkarılan yasalarla bizlerin hizmet etmesi engellemeye çalışılıyor. Adeta üvey evlat muamelesi görüyoruz. Oysa bizler oylarıyla görev başına geldiğimiz halkımıza hizmet etmek istiyoruz. Tüm engellemelere rağmen bizler halkımızın emrindeyiz. Ayrıştıran, ötekileştiren dil yerine sevgi, hoşgörü diline ihtiyacımız var. 11 Büyükşehir’e yapılan baskı bize değil hizmet ettiğimiz hemşehrilerimize yapılıyor. Kimseyle kavgamız yok. Bugün 11 Büyükşehir Başkanı buradayız. Toplantılarımızın amacı ortak akıl, işbirliği, dertleşme ve çözüm üretme, çünkü sorunlarımız ortak. 11 Büyükşehir, ülke nüfusumuzun yaklaşık 40 Milyon vatandaşının yaşadığı şehirler. Türkiye’nin lokomotifi, ekonomiyi ayakta tutan, ülkemizin sacayağı olan şehirler. Bölgelerimiz, plakalarımız, ik limimiz farklı olsa da bizler bir bütünün parçalarıyız. Vatandaşlarımız  “Gökdelen siyaseti” yerine “gönül siyaseti” istiyor. Bu toplantıların amacı bu, her eve nasıl girebiliriz, her vatandaşımıza nasıl ulaşabiliriz, her yüzde gülümseme, gönülde nasıl umut olabilirizi konuşuyoruz.”
Açılış konuşmasından sonra “Pandemi, Turizm, Deprem” ana başlıklarıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanları’na Türkiye’nin yakından tanıdığı alanlarında uzman isimler Prof. Dr. Kayıhan Pala, Prof. Dr. Naci Görür ve TÜROFED eski başkanı Osman Ayık tarafından sunum yapıldı.