Türkiye'de kaç kişi akıllı telefon kullanıyor, saat yönünde dönen tek gezegen hangisidir, global internet kesilebilir mi, yolcu uçağına yıldırım düşerse ne olur, oksijen ne renktir, savaştan üç kat daha tehlikeli olan şey nedir, Evren ne renktir, Nükleer savaştan sağ çıkması en muhtemel şey nedir? İşte pek az kişinin bildiği ilginç bilgiler... Hemen il soruyla başlayalım. Türkiye'de her 100 kişiden 84'ü akıllı telefon kullanıyor.

İlk otomobili kim, ne zaman İcat etti?

Otomobillerin mucidi olarak Karl Benz gösteriliyor. Bunun nedeni Benz'in benzinle çalışan, içten yanmalı bir motora ev sahipliği yapan aracı ilk kez kullanınan kişi olması.1886 yılında patenti alınan araç çağımızdaki modeller gibi çalıştığı için ilk otomobil olarak kabul ediliyor.

Bir insan hayatı boyunca kaç kilogram deri kaybeder?

Bir insan hayatı boyunca ortalama 22 kilogram deri kaybediyor.

En çok uyduya sahip gezegen hangisi?

ABD'de yapılan araştırma kapsamında, Hawai'de bulunan Subaru teleskobu kullanılarak 5 kilometre çapındaki 20 yeni uydu keşfedildi. Bu şekilde Satürn'ün uydu sayısı 82'ye yükselerek, 79 uyduya sahip Jüpiter'i geride bıraktı.

İnsan ölümüne en çok sebep olan hayvan hangisidir?

Bu sorunun cevabı açık ara sivrisinek... Şu ana kadar ölmüş olan insanların yarısı dişi sivrisinekler tarafından öldürüldü. Günümüzde bile her 12 saniyede bir kişi sivrisineklerden kaynaklanan sebeplerle hayatını kaybediyor.

Okyanuslarda kaç ton altın bulunuyor?

Okyanuslar yaklaşık 20 milyon ton altın bulundurmaktadır.

Emoji'nin mucidi kimdir?

Son dönemde bir hayli popüler hale gelen emoji'ler; 1998-1999 yıllarında Japonya’da, dünyanın ilk mobil internet sistemi NTT DoCoMo’nun i-mode mobile Internet platformunda çalışan ekibin bir üyesi olan Shigetaka Kurita tarafından ortaya çıkarıldı.

Otomobillerin kornaları genellikle hangi notada çalar?

Otomobillerin çoğunun kornası Fa notasından çalmaktadır.

İlk evcilleştirilen hayvan hangisidir?

İnsanoğlu tarafından ilk evcilleştirilen hayvan Ren geyikleridir.

Dünyanin en kalabalik kentİ hangİsİdİr?

Dünyanın en kalabalık şehri 37,435,191 nüfusu ile Japonya'nın başkenti Tokyo'dur.

Dünyanin en uzun trafik sıkışıklığı  kaç gün sürdü?

Dünyada en uzun süren trafik sıkışıklığı 2010 yılında Çin'de meydana gelmiş ve 12 gün sürmüştür.

Oksijen ne renktir?

Oksijen gaz halinde kokusuz ve renksizdir. Ancak sıvı ve katı hallerinde ise soluk mavi renk ile görünür.

Kara delikler neden uzayı yutmuyor?

Bilim insanlarına göre, kara delikler, evrenin genel işleyişine ters bir şekilde, içeri doğru genişliyorlar ve Genişledikçe daha da büyüyorlar. Bu durumun gizemi hala çözülebilmiş değil. Bunun aksine ise varlıklar genişlerken, dışa doğru hareket ediyorlar. Evrenin farklı dengeleri ve uzay-zamanın bükülmesi ihtimali göz önüne alındığında ise, aşağı doğru genişlediği sanılıyor. Bu yüzden kara deliğin evreni yutabilme ihtimalinin olmadığı düşünülüyor.

Tarihin en büyük deniz faciası hangisidir?

Alman seyahat gemisi Wilhelm Gustloff, 30 Ocak 1945 günü bir SSCB denizaltısı tarafından batırıldı ve 9 bin 343 kişi hayatını kaybetti.

İstanbul Boğazı'nın uzunluğu kaç kilometredir?

İstanbul Boğazı, Karadeniz ile Marmara Denizi'ni bağlayan 29.9 km uzunluğunda bir su yoludur.

Geri geri yürüyemeyen hayvan hangisidir?

Kanguruların bacakları kuyruk sokumundan kalça kemiklerine sabit olduğu için geri geri yürüyemez ve zıplayamazlar.

Selfie'yi ilk kullanan kişi kimdir?

Selfie kavramını pratik olarak ilk kullanan kişi 1839 yılında kendi fotoğrafını çeken Robert Cornelius'dur.

Her gün 24 saat boyunca sayi saysaniz 1 trilyona kaç günde ulaşısınız?

Günde 24 saat sayı sayan kişinin 1 trilyona ulaşması 32 bin yıl sürer.

Kulağı dizinde olan hayvan hangisidir?

Çekirgenin kulakları dizlerinde bulunmaktadır.

En az Türk vatandaşının yaşadığı ülke hangisidir?

Dışişleri Bakanlığı'nın verilerine göre Tonga, Tuvalu ve Butan'dan bir tane bile Türk vatandaşı yaşamamaktadır. Nikaragua'da ise15 Türk vatandaşı yaşamaktadır. Almanya 2 milyon ile en çok Türk vatandaşının yaşadığı ülke konumundadır. Not: Söz konusu verinin bulunmadığı ve paylaşılmadığı ülkeler dikkate alınmamıştır.

Saat yönünde dönen tek gezegen hangisidir?

Gezegenimiz Dünya'nın da içinde yer aldığı Güneş Sistemi'nde saat yönünde dönen tek gezegen Venüs'tür.

Ulusal orkestrası ordusundan büyük olan ülke hangisidir?

Vatikan'dan sonra dünyanın en küçük ikinci ülkesi olan Monako Prensliği’nin ulusal orkestrasında görev alan insan sayısı ordusundaki personel sayısından daha fazladır.

Suç oranının en yüksek olduğu ülke hangisidir?

Dünyada nüfusuna oranla en çok suç işlenen yer, Vatikan'dır. 2017'de yapılan nüfus sayımına göre bin kişinin yaşadığı Vatikan'da her yıl 600'den fazla suç işlenmektedir. Dünyada her yıl en çok film çeken ülke sanılanın aksine ABD değil Nijerya. Ülkedeki film endüstrisine verilen isim ise Nollywood. Ülkede haftada ortalama 50 film çekiliyor.

Güneş kara deliğe dönüşecek mi?

Sadece belirli bir kütlenin üzerinde olan yıldızlar kara deliğe dönüşebilir. Gezegenimizin içinde yer aldığı sistemin yıldızı Güneş ise teorik olarak bir kara deliğe dönüşecek büyüklükte değildir. Bilim insanları tarafından ortaya konulan teoriye göre, yaklaşık 5 milyar yıl daha bir yıldız olarak evrendeki işlevini sürdürecek.

Yolcu uçağına yıldırım düşerse ne olur?

Uçuş korkusu olanların her uçağa bindiklerinde akıllarına gelen onlarca felaket senaryosundan biri olan uçağa yıldırım düşmesi sanıldığı kadar korkutucu bir şey değil. Zira uçakların dış gövdesi, alüminyum ile kaplanmıştır ve bu uçağın çevresini saran bir yıldırım kalkanı görevi yapmaktadır. Bu sayede yolcu uçağına yıldırım isabet etse bile bir noktadan diğerine iletilerek uçağa zarar vermeden uçaktan atılmış oldur.

En fazla piramidin bulunduğu ülke hangisidir?

Pek çok kişi tarafından bilinmese de gezegenimizde en çok piramite ev sahipliği yapan ülke Mısır değil Sudandır. Sudan'da 220 adet piramit bulunmaktadır.

Hangi hayvanın 3 kalbi, 9 beyni vardır?

Ahtapotların sekiz bacağı olduğu gibi üç tane de kalbi, dokuz adet de beyni var

En sıcak gezegen hangisi?

Güneş Sistemi'nde yer alan gezegenler arasında en sıcak olanı 450 santigrat ile Venüstür.

Mars'ta yaşasaniz kaç yaşinda olurdunuz?

Eğer Dünya’da 15 yaşındaysanız Mars’ta 8 yaşında olursunuz. Zira 1 Mars yılı 686,9 Dünya gününe eşit.

Uçakların arkasındaki beyaz izler neden oluşur?

Gökyüzüne baktığınızda uçakların arkalarında bıraktığı beyaz izleri mutlaka görmüşsünüzdür. Bu izlerin oluşmasının sebebi uçak motorlarının sıkıştırdıkları gazları çok yüksek bir sıcaklık ile dışarı püskürtmesidir. Bu gazlar dışarıya bırakıldığında soğuk hava ile temas ettiğinde yoğunlaşır ve buz kristallerine dönüşür.

Uzayda ağlamak mümkün mü?

İnsanoğlu tabi ki bulunduğu her ortamda ağlayabilir. Ancak yer çekiminin bulunmadığı uzayda ağlasanız bile göz yaşlarınız gözünüzden süzülemez.

Dünya'da 90 kilo olan biri Mars'ta kaç kilodur?

Yerçekimi farkı nedeniyle Dünya'da 90 kilo olan biri Mars'ta sadece 35 kilodur.

Sıkıldıgınızda zaman neden yavaş akar?

Beynimizde yer alan anıların depolandığı hipokampüste mini 'zaman damgalarını' tetikler, böylece olayların ne zaman gerçekleştiğini biliriz Ancak uyarılmamışsa bu sinyaller bulanıklaşır. Bu da bizim zamanın yavaş aktığını hissetmemize neden olur

Beyni büyük olanlar daha mı zeki?

İngiliz ve Hollandalı bilim insanları 13 bin 600 kişi üzerinde yaptıkları araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Buna göre, beyni ortalamadan büyük olan kişilerin hafızaları daha kuvvetli, mantık yürütmekte de daha iyiler ancak bu kişilerin daha zeki olduğunu gösteren bir veri bulunmuyor.