Haber/ Gökçe ADAR

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Gar’ı önünde yapılan Emek Barış ve Demokrasi Mitingi’nde bombalı saldırı sonucunda hayatı kaybeden 103 kişi İzmir'de düzenlenen törenle anıldı.
10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Gar’ı önünde yapılan Emek Barış ve Demokrasi Mitingi’ne IŞİD tarafından düzenlenen bombalı saldırıda ölenler, ölümün yıl dönümünde anıldı. İzmir'de ise anma programı Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapıldı. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ve 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği tarafından yapılan basın açıklamasında hayatını kaybeden 103 kişinin fotoğraflarının yer aldığı pankart açıldı. Grup adına basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Bundan dört yıl önce, ülkemizi yaşanmaz hale getiren çatışma ortamının sona erdirilmesi ve barışın tesis edilmesi için DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin yaptığı çağrıya kulak veren yurttaşlarımız “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ için Ankara Garı’nın önünde toplanmıştı. 10 Ekim 2015 sabahında yüreklerinde sevgi, gözlerinde gülücük, dillerinde barış türküleri olan on binlerce kişi kardeşçe yan yana bulunuyordu. O karanlık dönemde hepimize umut veren bu coşkulu birliktelik, saat 10’u 4 geçe IŞİD üyesi iki canlı bomba tarafından gerçekleştirilen kanlı saldırı sonucunda bozuldu. 103 arkadaşımız hayatını yitirdi. 500’e yakın arkadaşımız yaralandı ve sakat kaldı” dedi.

Sarı: Asla affetmeyeceğiz

Sarı, konuşmasına 'Türkiye'nin barış umuduna darbe vuranları unutmayacağız' şeklinde devam ederek, şu ifadeleri kullandı: “Yakın tarihimizin en karanlık döneminin aydınlığa kavuşması için Türkiye’nin barış umuduna darbe vuran, insanları sokağa çıkamaz hale getiren 7 Haziran ile 1 Kasım 2015 seçimleri arasında yaşanan olayların arkasında hangi siyasetçilerin bulunduğu, Suruç ve Ankara Garı’nda yaşanan katliamların siyasal sorumluları kimler olduğu ivedilikle ortaya çıkartılmalıdır. Bilinmelidir ki; insanlığa karşı işlenen bu suçların faillerini gizleyenler, bu suçların ortağıdır. İktidarını korumak için toplumu kaos ve şiddet sarmalına sürükleyenleri asla unutmayacağız. Kardeşlerimizin hayatlarından, bizlerin acılarından oy devşirenleri asla affetmeyeceğiz.”

Emek ve Demokrasi Güçleri olarak; eşitlik, özgürlük ve demokrasi mücadelelerini sürdürmeye devam edeceklerini söyleyen Sarı, “Katliamın dördüncü yılında, bir kez daha sesleniyoruz. Kaybettiklerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Sorumlularını unutmayacağız, affetmeyeceğiz. Yaşasın emek, barış ve demokrasi mücadelemiz. Yaşasın halkların kardeşliği” diye konuştu.

Ankara Garı önünde anma

103 kişinin hayatını kaybettiği 10 Ekim Ankara Katliamı’nın dördüncü yıldönümü için Ankara Tren Garı önünde anma yapıldı.

Çok sayıda meslek örgütü temsilcisi ve milletvekilleri Ulus’ta toplanarak Ankara Garı’na doğru hareket etti. Burada katliamda hayatını kaybedenler için bombaların patladığı 10.04'te saygı duruşunda bulunuldu ve şiir okundu.

10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenler isimleri tek tek okunarak anıldı.