Göztepe Teknik Direktörü Kemal Özdeş, Kasımpaşa'yı çalıştırdığı dönemde Çin Ligi'nde keşfedip parlattığı Diagne örneğinde olduğu gibi Göz Göz'e Uzakdoğu pazarından yıldız bir forvet getirmek için çalışmalarını hızlandırdı.

LEVENTBu sezon Süper Lig'in en az gol atan takımlarından biri olan Göztepe, forvet hattındaki sorunu çözmek için Çin pazarına yöneliyor. Sarı kırmızılıların teknik direktörü Kemal Özdeş'in Kasımpaşa'yı çalıştırdığı dönemde Çin Ligi'nden İstanbul ekibine transfer olan ve attığı gollerle Süper Lig'i kasıp kavuran Mbaye Diagne örneğinde olduğu gibi Göz Göz'de forvet takviyesi için Uzak Doğu coğrafyasında araştırmalarına başladı. 2017-18 sezonunun devre arasında Özdeş'in raporuyla Kasımpaşa'nın önce kiraladığı ardından sezon başında bonservisini aldığı 27 yaşındaki Diagne, bu sezon 17 lig maçında 20 gol atarak adından bir hayli söz ettirdi. Bu sezon gol yollarında tutuk kalan Göz Göz de gözünü Çin'deki yıldızlara çevirdi.

Alan Kardec öne çıktı

Kemal Özdeş'in Diagne örneğinde olduğu gibi Çin Ligi'ndeki önemli oyuncuları takibe aldığı ve en yakın zamanda raporunu yönetime sunacağı ifade edildi. Özdeş'in listesinde Brezilyalı Alan Kardec ile Nijeryalı Obafemi Martins ve Odion İghalo bulunuyor. Takımı Changchun YaTai'nin küme düşmesi sebebiyle serbest kalan İghalo'yla Fenerbahçe başta olmak üzere İngiliz kulüpleri ilgileniyor. Martins'in ise kulübünde mutlu olduğu belirtilirken, Alan Kardec'in Avrupa'ya dönmek istemesi Göztepe'ye transferini olası kılıyor. 2020'ye kadar sözleşmesi bulunan 1989 doğumlu forvetin, Diagne örneğinde olduğu gibi ikna edilmesi halinde önce kiralanacağı, ardından beğenilmesi durumunda yeni sezon başında bonservisinin alınmasının gündeme geleceği ifade edildi. Özdeş ve ekibinin forvet dışında, defans ve 10 numara mevkiisi takviyeleri için de çalışmaları sürüyor.

[caption id="attachment_146754" align="aligncenter" width="800"] Alan Kardec[/caption]

Geçen sezon 21 gol attı

Sarı kırmızılıların Çin Ligi takımlarından Chongqing Lifan'dan kadrosuna katmak istediği Brezilyalı Alan Kardec, geçen sezon başarılı bir dönem geçirdi. 28 maçta 21 kez fileleri havalandıran Kardec'in kariyerinde 92 gol bulunuyor. Futbol hayatına Vasco De Gama'da başlayan tecrübeli forvet, ilk Avrupa kariyerine 2009'da Benfica'da giriş yaptı. 2009-11 ve 2012-13 sezonlarında Portekiz ekibinde top koşturan Alan, yeniden Brezilya'ya döndü. Ülkesinde Santos, Palmeiras ve Sao Paolo'da top koşturan Alan Kardec, son iki yıldır Çin'de forma giyiyor.

Demba Ba da Çin'den gelmişti

Göztepe'nin Çin pazarına yönelişi ilk değil. Geçen sezonun devre arasında Demba Ba'yı Shanghai Shenhua'dan kiralayan sarı kırmızılılar, Senegalli forvetten 13 maçta 7 gollük bir katkı almıştı. Sezon başında yeniden kulübüne dönen Ba'nın, adı son dönemde Galatasaray'la sık sık anılıyor. Öte yandan İzmir ekibinde yeniden patlama yapan Yasin Öztekin'i de Süper Lig'den bir çok takımın istediği ifade edildi. 16 maçta 7 kez ağları sarsıp dikkat çeken deneyimli futbolcu, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın radarına girdiği gelen bilgiler arasında.